Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 4: Molde – Barstadvika

En riktig fin dag på 2 hjul.  Det har vært sol og en kledelig medvind fra nord.  Sov godt om natten og startet litt over kl 6.  Det var en nydelig morgen, stille og lett og sykle.  Tok veien raskt til Mordalsvågen for å rekke fergen 0740, det gikk veldig bra med 10 minutters margin.  Så kom jeg Solholmen på øyen Otrøy.  Her valgte jeg en liten vei som gikk på innsiden av øyen og det var stille og rolig med sol og en fantastisk natur.  Dette kan vel bare oppleves på sykkel eller når en beveger seg på to bein.

Landeveien

Landeveien

Det gikk veldig lett og jeg hadde god fart.  Stoppet på en bensin stasjon og kjøpte frokost, en næringsrik start på dagen: pølse i brød, sjokolademelk og en dobbel espresso.  Da ble det ekstra fart i kroppen.  Det var ikke lenge til neste fergeleie, bare rundt 30 kilometer.  Fergen går dessverre ikke så ofte, så jeg måtte vente i rundt 90 minutter til neste ferge.  Det var ikke noe spennende på det fergeleie, kun en påkjøringsramp – ellers ingenting, absolutt nada.  Det ble jo litt kjedelig etterhvert, men da er det godt å ha en radio å høre på.

Nærmere 12 kom fergen og da transporterte den meg over til Brattvåg i Haram kommune.  Sikkert et spennende sted, men jeg tråkket raskt igjennom og tråklet meg opp i den vestlandske fjellheimen.  Nå møtte jeg min første tunnel, 1180 meter på to tunneler i rask rekkefølge.  Disse måtte jeg igjennom og det er ikke spesielt koselig, men det finnes jo ikke noe alternativ.  Det gikk bra, men det som er plagsomt er den høye lyden som kommer når bilene passerer.  Tunneler må jeg leve med, og i mange tilfeller så finnes en alternativ vei som faktisk er mye mer sjamerende enn hovedveien.

Jeg trillet og trillet, med noe kraft, mye kraft og ikke noe kraft i det hele tatt i frasparket.  Jeg må ofte stoppe å ta bilder og det er mye fin natur i dette landet gitt:

Midsund

Jeg «sneiet» Ålesund.  Jeg har vært der så mange ganger og det er så mange tunneler rundt byen som ikke er anbefalingsverdig for syklister.  Jeg dro rett til Spjelkavik og fant fergen som brakte meg fra Solavågen til  Festøya.  Da skal jeg følge E39 et stykke til Volda.  Men nå er det på tide å finne et sted og overnatte.  Det var ikke plass på Ørsta camping, så da fikk jeg finne en hytte «langs» veien.  Det fant jeg fort, og fikk en forholdsvis stor hytte til nesten «innbruddspris».

Da avsluttes dagen med enkel middag – med kaffe og eplejuice.

Dagens tørre fakta: 99,48 km, 1014 høydemeter. Temperatur: min 8 grader, gj.snitt 12,3 og maks 20 grader.

I morgen går turen via Ørsta, Volda og jeg krysser fjorden ved Nordfjordeid.  Det blir vel rundt 100 km i morgen også.

 


Kommentarer

  1. Eddie sier:

    Fantastisk, landet er flott og det oser av at du koser deg! Vi har slikt vær lenger sør på Vestlandet også. Du imponerer meg Espen …. kjør forsiktig i morgen også!

  2. Holtze jensen sier:

    Hei Espen . Jeg er imponert over hva du får til :) Stå på og husk og få i deg nok næring og litt rauvin . For lite næring= daue bein :( God tur Videre . Hilsen Rune



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.