Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Fra Paris og til Beaune

tirsdag 6. juni , 2017 kl. 19:04 i Sykkeltur 2017: Bourgogne. 0 kommentarer »

Paris er snart historie for denne gangen.  Etter frokost så ruslet vi en liten tur opp til Sacré Coeur denne mandag morgenen.  Solen strålte fra skyfri himmel og livet var mer enn ålreit.

Da den Tysk-Franske krigen brøt ut i 1870, avla to katolske forretningsmenn sin egen hellige ed.  De sverget at de ville reise en kirke vigslet til Kristi hellige hjerte dersom Frankrike ble spart for det prøysiske felttoget. De to herremennene startet byggingen av Sacré Coeur i 1875 og den stod ferdig i 1914, men vigslingen måtte vente til 1918 etter at første verdenskrig var over.

Søndag morgen er ikke så mange folk ute og tråkker.  Ikke mange mennesker i kø for å komme inn i kirken.  Vi tok også turen opp i kuppelen.  Den er det nest høyeste punktet i Pari etter Eiffeltårnet.  300 skritt for å komme opp i kuppelen og tilsvarende antall ned igjen.  På toppen var det en strålende utsikt og det ble tatt mange bilder fra toppen.  Vi så også Eifelltårnet og det festet vi på hardisken til telefonen.  En liten tur innom en fortausrestaurant  – rosevin og is ble konsumert i solskinnet mens vi så alle de «rare» folkene som gikk forbi.

Her kunne vi ikke sitte så lenge, vi skulle næmlig komme oss videre til Beaune om ikke så lenge.  Toget dro avgårde kl 1357 og der skulle vi være med.  Det tok vel rundt 2 timer før vi kom til Dijon hvor vi skulle bytte til et lokalt tog som tok oss videre til Beaune. Vel fremme rundt kl 1630 ankom vi hotellet, en gammel stall til postvesenet for x antall år siden.  Et fantastisk sted – utrolig utstråling av at vi er velkomne.  Vel innstallert på rommet – så landet vi på et rundt bord med en flaske vin og noe chips mens vi ventet på kontaktpersonen

som skulle gi oss kart og mange nyttige tips til sykkelturen.  Syklene stod pent parkert og ventet på oss.  4 sykler med veske foran på styret og 1 veske hver på bagasjebrettet. Guide Catherine kom kl 18 og fremførte med stor iver det vi skulle se i løpet av de neste dagene.  Dette blir en fin tur  definitivt.  Vi er klare, men vi trenger litt middag før kvelden er omme.  Den lunsjen vi hadde i dag på toget (en liten kyllingsalat) ble ikke så mettende nei.  Mandag er en treig restaurant dag og når det også er en helligdag, 2 pinsedag – så er det ikke mange som er åpne.  Vi bestilt bort til kl 20 og før den tid så ruslet vi litt rundt i gamlebyen.  Det er en veldig staslig by som nok har mye historie mellom veggene og husene.  En super restaurant fikk besøk av oss ved 8-tiden.  Nok en gang et fantastisk måltid men denne gangen ble det en lokal rødvin – siden vi er midt i Bourgogne vin destrikt.  Maten og vinen gjorde oss vel og sengen ble inntatt for natten.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.