Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Paris dag 2

tirsdag 6. juni , 2017 kl. 18:22 i Sykkeltur 2017: Bourgogne. 0 kommentarer »

Den andre dagen i den franskehovedstaden var en stor opplevelse.  Vi dro tidlig fra
hotellet og satte kursen mot sentrum. Vi tar T-banen til Notre Dame og rusler raskt innom den.

Så er vi klar til cruise på Seinen.  Vi drar ut fra Pont – Neuf – dro nedover mot passerte Louvre, under Alexandre III broen og så videre mot Eifeltårnet.  Været viste seg fra den beste siden og etter 60 minutter på floden så ankret vi pent opp igjen der vi startet fra.

Vi ruslet videre og vi stoppet opp for å spise litt lunch.  Vi fant et fredelig sted i «bakgården» i forkant av Louvre.

Her fikk vi kjempe god mat.  Det ble nesten selvsagt en flaske med Rose vin – og den kan vi ikke klage på.  Vinen forsvant ganske fort  – noen store hull i glassene.  Lunchen bestod av risotto med aspargues og reker / scampi.  Alldeles nydelig kan jeg fortelle dere.  Det var ikke mye  – men knakende godt og måltidet ble avsluttet med vannbakkels med vanilijeisog varm sjokoladesaus.  Hmmm!! og en god kopp kaffe som avslutning.

Jeg kan neimen ikke klage over denne lunsjen nei.

Så ruslet vi videre nedover mot Louvre.  En staselig liten bygning på rundt 75.000 m2 som har skiftet fra å være enebolig til å bli museum.  Det er mange som har bidrat til museet, og de siser der er rundt 35.000 gjenstander å titte på.  Vi var ikke innom – det tar for langt tid å se på alt.  Bruker en 2 minutter på hver gjenstand – så tar det nesten 50 døgn i ett, og det hadde vi ikke tid til.

Fra Louvre gikk vi igjennom Tuileries – kvartalet mot Concorde plassen.  Her står det en 3200 år gammel obelisk fra Luxor som vist nok er en gave fra egypterne.  Concorde plassen er fra 1700 tallet og under revolusjonen stor der en giljotin som gjorde 1119 mennesker et hode kortere, deriblant Louis XVI og Marie-Antoinette.  Videre ruslet vi oppover Champs-Elysées – en grei liten ferdselsåre med en bredde som kan ta pusten fra oss alle.  Langs fortauene er det en mengde butikker og en haug med fortausrestauranter.  Vi glei raskt forbi alt og landet på en liten kneipe ved siden av Triumfbuen.  Her ble det kaffe og en cola.  Klokken beveger seg fort i godt lag – og vi satte kursen mot Latiner kvartalet.  Det var ikke mange skrittene vi tok før vi landet på en ny fortausrestaurant hvor vi inntok mer å drikke og en burger.  Da var det kveld  og vi ruslet ned til Notre Dame før vi tok  t-banen tilbake til hotellet.  En ny strålende dag i frankrikets hovedstad.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.