Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Semur til Vèzelay

torsdag 8. juni , 2017 kl. 23:34 i Sykkeltur 2017: Bourgogne. 0 kommentarer »

Tredje sykkeldag.  Dagens tråkk: 66,3 km, 690 høydemeter.  Temperatur laveste 16, høyeste 38 og snitt 28 grader.

Espen stod opp tidlig i dag også.  Det var stille på hotellrommet – så jeg forsvant ganske raskt.  En tur tidlig på morgenen blir noe annet enn å rusle på ettermiddagen.  Luften er «skarp» og ren og lyset blir liksom litt anderledes.  Stillheten råder og det er bare å rusle litt rundt.  Kirkeklokkene slo taktfast hver halvtime og da klokken slo 8 slag – da «kom alle de franske» frem fra sine hjemmesteder.  Bilene kom og det ble nesten folksomt rundt omkring.  Fransk-mennene  er ganske høflige og sa «god morgen» fra vinduer og hager.  Blir litt glad av slikt.  Ruslet pent tilbake til hotellet for å spise frokost.  Der satt reisefølget allerede og spiste.  Baguett med sylteøy og juice denne dagen.  Vi måtte innom bakeren å kjøpe noen baguetter som vi skulle ha til lunsj sammen med osten og rosevinen som vi hadde kjøpt dagen før.

Vi trillet avgårde på utrolig fine «sykkelveier».  Det kjørte biler der også men det var ikke så mange av dem.  Vi syklet mellom frodige åkre hvor de dyrket sennepsfrø, bygg, havre, mais osv.  Og ikke minst en haug med kyr / okser som går og rusler rundt på frodige «gressplener».  Det er en ro du skal lete lenge etter. Solen skinte fra helt skyfri himmel og det var nesten helt vindstillle.

Etter rundt 15 kilometer, ikke stort mer enn 1 time etter vi hadde forlatt hotellet etter en god frokost, ankom vi Epoisses som er kjent for en helt utmerket ost.  Her måtte vi ta en liten pause – og kanskje få smake litt på denne hærligheten – for de som liker slike oster.  Espen derimot har ikke sans for ost, men siden reisefølget har noen helt andre preferranser – så må de selvsagt får tilfredstilt sine «sære» ønsker med en smakebit.  Vi stoppet som sagt på en liten restaurant for et måltid  mellom frokost og lunsj – som nå kalles «pre-lunch».  Ost og rødvin til de som ønsket det, og en sandwich med skinke sammen med kaffe til noen andre.  Dette ble bra – og dagen begynner helt strålene – bare litt over kl 1100 denne dagen.

Solen skinte og det begynte å bli rimelig varmt.  Det er godt at vi har med oss vann som vi kan drikke også på turen. Noen raske stopp  for å fylle opp veskemangelen i kroppen.

Lange strekk lå foran oss, det var bare å klinke til å la hjulene bære oss frem.  Noen ganger kan det virke litt deprimerende å se mange kilometre fremover, men det gir litt dimensjoner i den reisen vi holder på med.  Dagsetapper på rundt 50-60 kilometre er jo et stykke – når en i tillegg til transporten også skal få sett litt av de ulike stedene som vi triller forbi.  Noen ganger ligger de små landsbyene så tett mellom hverandre at det kan være et problem med å skille dem.  Derfor har de en ganske grei ordning – de setter opp et skilt når landsbyen slutt – og gjerne kun etter noen hundre meter så dukker et nytt skilt opp som starten på en ny landsby.  Noen ganger er ikke landsbyen større enn at et par tråkk på pedalene før vi er igjennom.  Hver landsby har gjerne sin egen kirke og kanskje et slott i tillegg,  Mer skal det ikke til før vi også har en borgermester på de lokale stedene.  Kanskje de gjerne skulle hatt en kommunereform her også ….

Lunch må vi selvsagt ha i dag også.  Vi fant et stille sted ikke langt før Avallon hvor vi kunne innta vår medbrakte lunch kurv.  Rosevin, baguetter, cola +++ ble satt frem på bordet og da kunne alle fire kose oss med god mat og drikke.  Været og stemningen gjør at livet blir mye enklere for hele gjengen og etter en times tid – så var vi nesten klar igjen.  Noen måtte strekke seg litt ut i skyggen – kanskje for å få opp energien igjen etter å ha sittet ned på en benk i solen med noe rosevin i glasset.  Vi kom oss på syklene til slutt og trillet videre de neste 25 kilometerne som var igjen før vi kunne gå inn for landing.  Det er litt merkelig at vi alltid skal ha en lang oppoverbakke de siste kilometerne før vi ankommer hotellet. I dag også – en strekning på rundt 2 kilometer og 112 høydemeter gjenstod før vi kom til hotellet.  Denne gangen (som alle andre gangene i grunnen) så var det godt å få en lang dusj før vi kunne ta på oss litt annet tøy og rusle ut for å se oss litt rundt + mer å drikke og noe mer mat i kroppen.  Dagene kan neppe bli så mye bedre enn dette.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.