Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Saulieu til Autun

lørdag 10. juni , 2017 kl. 22:24 i Sykkeltur 2017: Bourgogne. 1 kommentar »

Dag 6 på sykkelsetet.  Dagens tråkk: 49,75 km, 354 høydemeter, temperatur: minimum 19, max 35 og gjennomsnitt 28 grader.

Dagen begynner ofte med frokost og det gjorde det i dag også.  Denne frokosten var noe spesiell, eller den ble lagt merke til mer enn de andre.  Utvalget var minimalt, 2 sorter syltetøy, halvlunken kaffe og nesten iste.  Det ble liksom ikke det vi nå var blitt vant til  de siste dagene – forskjellige oster, yoghurt, skinke, salami osv.  Noe komisk men vi spiste det vi fikk foran oss.

Etter frokosten pakket vi pent koffertene og så satt vi oss å solte oss frem til vi skulle dra.  En ting var at frokosten ikke var som vi hadde håpet, men vi ble også truet med politiet siden vi ikke ville betale for overnattingen.  En hotell voucher var ikke interessant – her snakker vi om hard cash.  Vår kjære hotellvenn oppdaget etter en telefon med eieren av hotellet sin lille flause og som kompensasjon fikk vi en krydderkake med på turen.  Den smakte ok alene men alldeles nydelig med aprikossyltetøy på toppen.

Været var alledeles nydelig – sol fra blå himmel, ikke noe spesielt med vind og mange og lange nedoverbakker.  Vi skulle heller ikke sykle så langt i dag.  Etter å ha kjøpt en flaske rosevin på nærmeste sjappe – så begynte vi å tråkke på pedalene.  Espen sin gir fungertekjempebra – så nå var farten også på topp.

Det kan bli litt strevsomt å sykle – derfor er det viktig å ha hyppige pauser.  Noen begynner nesten å slå rot i solskinnet – og kan hende hun blir litt brun også.  uansett så gjelder det å benytte enhver anledning til å slappe av.

 

Etter ca 20 km stoppet vi i tettstedet Chissey en Morvan.  Dette var det største tettstedet på dagens etappe.  Vi trodde vi skulle finne en liten ute-restuarant hvor vi kunne få en kopp kaffe og litt is, men det fant vi ikke.  Derimot en type 7-Eleven med bord hvor vi kunne kjøpe litt forskjellig.  Det ble selsvagt kaffe  – faktisk 2 kopper hver, is-pinne, en type vannbakels, en baguette og en terin.  Baguetten og terinen skulle vi ha ti lunsj  – resten be inntatt på bordet i butikken.   Vi ble ikke her så lenge – for det var ikke ultra koselig, men greit nok.

Vi fortsatt noen kilometer til og vistoppet på en «rasteplass» ved siden av veien. Den lå idyllisk til ved en liten elv. Nå fant vi frem vin, cola, baguetter, ost, terin og syltetøy.  Det skal bli snadder.  Etter lunsjen – så la vi oss ned på plenen og solte og slappet av en timestid.  Selv kuene og sauene hadde det stille og fredelig denne formiddagen.  HEr kunne vi nok bli lenger, men syklene begynte å bli urolige – vi var over halvveis men det kunne nok være smart å komme oss videre.

Syklingen denne dagen er helt fantastisk  – kanskje den beste så langt.  Vi sykler på stille veier – over jorder eller gjennom noen skogkratt.  Veiene er kjempefine og da går syklingene som en drøm.  Selv om solen skinner og vinden har tatt helgefri, så flyter vi avgårde gjennom det franske landskapet.

Etter noen få oppover bakker og enda flere nedover bakker så rullet vi inn i Autun – en by som er nesten 2000 år gammel.  Vi fant hotellet etter at vi hadde rotet bittelitte granne i starten.  Syklene fikk plass på et stort møterom, koffertene var allerede plassert på rommene – og verden smilte på nytt til oss.  En rask dusj – ut å finne et lite vannhull, litt shopping – så er vi klar for middag.  Vi må ikke bli for seine i dag – i morgen er den siste dagen på sykkelsetet.  Det blir en strekning på neste 70 km og det er mange vingårder som vi gjerne vil besøke før vi triller inn til Baune.  For å få alt med oss – så bør vi starte tidlig.


Kommentarer

  1. Eddie sier:

    Fantastisk å lese om den deilige turen … vi følger med!
    Ingen baby så langt…



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.