Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 5, Herand til Leirvik på Stord

Dagens tråkk: 123,92 km – 1319 Høydemeter, temperatur laveste 9, høyeste 14 og gjennomsnitt 10 grader.  Været = Regn.

Begynte allerede å tråkke på pedalene litt over kl 6.  Jeg hadde denne gangen spist litt frokost, drukket sjokomelk og en kopp kaffe.  Været var lett overskyet og prognosene sa at dette skulle bli en fin dag.  Etter rundt 15 km kom jeg til Jondal og her skulle jeg ta fergen over til Tørvikbygd.  Jeg var litt for tidlig – og fikk rundt 25 minutters ventetid. Overfarten tar bare 20 minutter, men jeg fikk ladet telefonen mens jeg satt og ventet til vi var fremme.  Fra Trøvikbygd så svingte jeg til venstre mot Strandebarm.  Det var ikke noe spesielt med dette stedet, men her begynte det så smått og regne.  Ikke mye med litt yr.  Da hadde jeg kun tråkket 30 km – og det var rundt 100 igjen.  Regnet var litt på og av inntil jeg kom til Gjermundshavn (58 km).  Da stoppet jeg på en Meny og spiste litt mat.  Mens jeg tok inn føde så begynte det å regne mer og mer, så da ble det full skift.  Jeg fant frem regntøyet som jeg hadde kjøpt inn til denne turen, overtrekk på skoene og en regnhette til å ha på hjelmen.  Jeg så sikkert litt snål ut, men det fikk være.  Jeg tråkket pent videre og selv om det regnet så gikk det rimelig greit.  Underveis så hadde jeg sett at jeg kunne ta en litt annen rute slik at jeg sparte nesten 10 km. Det var lurt å se litt på kartet.

Når det regner blitt alt litt mer grått og litt mindre innbydende så jeg tråkket bare på utover dagen.  Det regnet og regnet, passerte broen som gjør Tysnesøy «landfast».  Her tok jeg den indre veien mot Onarheim før jeg kom til fergeleie Hodnanes.  Jeg hadde nå syklet i over 100 km og merket regnværet og syklingen i beinene.  Mens jeg ventet på fergen – så spiste jeg en godmorgen yoghurt og en liten boks med sjokomelk.  Det var bra å ha litt niste med seg på turen.  Jeg satt på venterommet og tørket litt. Over på andre siden – Jektevik på Stord – økte regnværet slik at det var noe vanskelig å se mens jeg syklet.  Her var det heldigvis en del sykkelstier her så jeg kom godt i gang med å sykle de siste 12 km før jeg kom til Leirvik.

Denne natten hadde jeg bestilt  hotell (faktisk billigere enn en campinghytte).  Noe vanskelig å finne hotellet – det lå ikke direkte i sentrum, så jeg brukte google for å finne veien.  Selv med google så var det ikke rett frem, men til slutt så var jeg fremme.  Hvis det er noen dager hvor hotell er bingo – så var det i dag.  Jeg ble tatt vel i mot, fikk egen liten garasje til sykkelen.  I tillegg til rommet så var det en egen kaffetrakter i resepsjonen – gratis kveldsmat og selvsagt frokost i morgen tidlig.  Kjempe hyggelig.  Jeg fikk rommet og begynte å bære opp alle sykkelveskene, sove posene og alle stasjen som jeg har med.

Det hadde regnet omtrent i 6 timer.  Selv om jeg hadde regntøy så var egentlig alt vått.  Jeg fikk av meg alt det våte – hengte mye opp i klesskapet og resten ble plassert på badegulvet etter at jeg hadde tatt en dusj.  Har ble skoene lagt pent opp, skosplen, hanskene, overtrekk til skoene og sykkelsetet.  Alt var rimelig bløtt.  Håper at det tørker så pass at jeg kan bruke det i morgen.  Selv den ene sykkelvesken var blitt fuktig, det kom inn vann fra bunnen.  Det er godt jeg har pakket alt i sekkene inn i plastposer på forhånd.  Etter dusjen så gikk jeg ned for å få en kopp kaffe.  Jeg snakket litt med resepsjonisten om sykkelturen dagen etterpå.  Jeg fikk plutselig en uro i kroppen ved at den ruten jeg hadde valgt ikke går ann å sykle.  Jeg hadde brukt NAF ruteplanlegger – og den gav med en rute med E39.  Fra Stord  til Haugesund så er det en tunnel på mange kilometre.  Dette var ikke jeg klar over – så her må jeg planlegge en annen rute.  Jeg tar turen over Bømlo og tar fergen fra Langevåg til Buavåg.  Det blir ikke så mye lengre – så det får gå.  I morgen skal det også bli pent vær og sol –hmm, da krysser jeg fingrene for det.

Morgendagen blir ca 75 km til Haugesund – så skal jeg ta bussen til Stavanger – hvor jeg overnatter.  Så i morgen blir det to timer i buss i tillegg til noen timer på sykkelsetet.

 

Annonser


Kommentarer

  1. Svein Atle sier:

    Du vet hva du har å titte på før du forlater Egersund

    • espenstur sier:

      Nei det vet jeg ikke. Jeg var der før kl 08 om morgenen og da var «byen» fremdeles i dvale. Det regnet også – så det var ikke noe spesielt koselig der akkurat.(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.