Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 1: Hjerkinn – Dombås

Da er jeg endelig i gang.  Dagen begynte litt over kl 5 om morgen.  Kona var våken hun også – så det ble kaffe sammen før jeg begynte å laste opp sykkelen med sykkelveskene.  Litt over 6 – satte jeg avgårde mot stasjonen.  Jeg hadde god tid – det er jo alltid greit å ha litt tid.  Skal finne et fornuftig sted hvor jeg tror at vognen jeg skal på er innen rimelig distanse.  Jeg hadde flaks – jeg stod der vognet min stoppet.  Det var bare å åpne døren – slenge sykkelveskene inn i vognen – så lempe sykkelen etter.  Jeg klatrer inn i for å sikre sykkelen  – og der begynte toget å rulle ut fra stasjonen.  Jeg fant til slutt et sete hvor jeg kunne sitte.  Turen til Oslo gikk veldig greit – og så var jeg klar for neste etappe.

Toget til Trondheim gikk faktisk fra perongen ved siden av der toget fra Halden kom inn.  Det så jo ikke jeg før jeg hadde tatt heisen opp for å sjekke hvilken perong toget skulle gå fra – vel da var det bare  å ta heisen ned igjen.  Jeg satt i komfort delen.  Det ble noen kopper med kaffe og selvsagt måtte jeg kjøpe meg en vaffel med brunost og syltetøy.  Det tar ikke mer enn litt over 4 timer til Hjerkinn, men det blir jo mange minutter uten å gjøre noe spesielt.  Leste igjennom alle avisene før jeg begynt å lese videre på Erik Bye boken.  Artig å få med seg alle de strabasiøse og krevene dagene han hadde i starten av sitt liv.  Vi rullet inn på Hjerkinn stasjon litt over 12:30.  Jeg var raskt ute av vognen for å løpe frem å hente sykkelen.  Her var det service gitt – konduktøren hadde allerede tatt ut sykkelen og hun hadde også båret ut den sykkelvesken som stod sammen med sykkel.  Før toget kom til Hjerkinn hadde jeg tatt på meg litt mer klær.  Det var kaldt og det blåste rimelig mye – jeg var litt bedre påkledd, men det hjalp ikke stort.  Det regnet ikke, men det så stygt i horisonten.   Derimot det blåste kraftig.  Det er flere vindmålere på Dovrefjellet og den første jeg kom til viste 12 meter pr sekund og den andre viste 14 meter pr sekund.  Den kom både rett i mot og noen ganger på skrå slik at sykkelen egentlig vil bevege seg inn mot midten av veien.  Kraftig vind får liv i hårluggen.  Det var veldig kaldt på fjellet – 2 grader – og det var ikke spesielt behagelig hverken på fingrene eller på hodet.  Det var ikke mer enn 30 kilometre og det er flatt på taket av Dovre, men vinden gjør det kanskje litt mer krevende enn ønskelig.  Etter et par timer så rullet jeg inn til Domås. Jeg hadde bestilt et rom på Trolltun Gjestegård.  Koselig sted  – rundt 1,5 km før sentrum.  Fikk lempet sykkelveskene inn på rommet og sykkelen ble låst inn på ski-rommet.  Der kunne den stå trykt.  En dag på toget og på sykkelsete gir ikke mange skritt, så det var bare å ta beina fatt.  Jeg ruslet ned til Dombås sentrum.  Her gikk jeg først innom en sportsbutikk, kjøpte en lue og noen tykkere hansker.  Det var en kald tur over fjellet  – det var bare å kjøpe det jeg manglet.  Litt småsulten var jeg – og da ble det en kurv med jordbær som jeg knasket på vei tilbake til hotellet.  Tittet litt på TV – Nigeria mot Island , og så langt så leder Nigeria 1-0.  Jeg skal prøve middagen i restauranten i dag.  De har kalvestek med kaffe og dessert.  Det håper jeg blir bra.

I morgen går turen videre til Åndalsnes.  Rundt 100 – usikker hvordan veien er, men det er jo europavei – så det kan jo ikke være så ille.  Været i morgen – medium vind og det skal regne litt lett.  Får vel finne frem regntøyet tror jeg.

Dagens tråkk: 30,61 km, 128 høydemeter, temperatur 2 grader og maks 5 grader, snitt 4 – ikke noe sommer i dag, og heller ikke i morgen vil jeg anta.

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.