Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 2: Dombås – Åndalsnes

lørdag 23. juni , 2018 kl. 20:49 i Sommertur 2018: Dovre-Åndalsnes-Eid-Otta. 2 kommentarer »

Andre dagen på sykkelsetet.  Dagen begynte med å kikke ut av vinduet. Konstaterte at det ikke regnet, noe vind og rundt 5 grader ute.  Pakket nesten ferdig – så gikk jeg ned for å spise frokost.  Ikke mye spennende, men jeg fikk da noen hardkokte egg og litt annet pålegg på noen skiver.  Jeg ble da mett.  Pusset tennene og fikk pakket resten.  Henten sykkelen ut fra skiboden og festet sykkelveskene pent på bagasjebrettet og trillet ned de første meterne slik at jeg fikk tatt bildet til venstre.  Det var et par kilometre ned til Dombås sentrum før jeg svingte til høyre og satte kursen ut mot E136.  Veien var ganske bra og været skal jeg heller ikke klage på.  Vinden derimot – den var like kraftig i dag som i går.  Vinden kom midt i fleisen og det gikk veldig trått.  Det blåste og blåste og sykkelen ville nesten ikke bevege seg.  Selv på flat mark kom jeg ikke opp i mer enn 12-13 km i timen.  Da tar det litt tid å spise seg igjennom alle de kilometerne som lå foran meg.  Vinden stod på i over 3,5 time – før den begynte å minke litt. Men det tok litt tid før jeg følte at jeg fikk mer kraft i sykkelen.  Jeg ble stoppet av en bilist som var litt sur på meg da jeg ikke brukte sykkelstien.  Han la ut hvor mye som var bygget av over mange år – og så bruker vi fortsatt hovedveien.  Jeg prøvde pent å si at sykkelstien noen steder er veldig dårlig – speiselt mye hull i asfalten og da ble det hovedveien.  Han ville ikke helt høre på det øret, men vi skiltes nå som delvis venner.  Tråkket videre og hadde god utsikt nedover Romsdalen – mye fin natur også på disse traktene.  Etter rundt 5 mil – så rullet jeg inn til Bjorli.  Har ble det en liten stopp for å spise litt.  Det ble en hamburger og en Solo på bensinstasjonen.  Det var litt bortkastet – men jeg fikk da mat i kroppen etter nesten 4 timer på sykkelsetet.  Etter mye motvind – så ble det litt spakere fra den kanten, men helt borte ble den ikke.  Etter lunsjen så tråkket jeg videre – det har nesten vært helt flatt så langt, men etter sigende så kommer det noen lange nedoverbakker ned mot Åndalsnes.  OG det ble noen nedoverbakker, nærmere 10 kilometer nedover ble det.  Jeg trillet men ikke så fort – vinden pushet meg feil vei men jeg trillet noen fortere enn vanlig.  Det er en mektig natur nedover Romsdalen – noen spreke fosser og selvsagt noen turistfeller som solgte litt av hvert.  Jeg kjøpte kun en is.  De jeg kom helt ned i dalen så «lukket» fjellene nesten veien helt.  Det var ikke mye bredde helt nede i dalbunnen.  Det var nesten kun plass til veien, noen gresstuster og en toglinje.  En blir litt liten når en tråkker kilometer etter kilometer de siste 30 kilometerne før jeg kommer til Åndalsnes.

Jeg trillet inn i Åndalsnes noe stiv i musklene etter mange tråkk i dag.  Det ble ikke mer enn 108 km, 375 høydemeter.  Temperaturen begynte på 8 grader og det høyeste var 21.  Snitt ble respektable på 12 grader. I følge YR så skulle det regne litt, men det ble det heldigvis ikke noe av i dag.  Jeg fikk litt sol som bonus men til gjengjeld fikk jeg mye vind i luggen.  Fikk sjekket pent inn på Hotellet i Åndalsnes.  Tok meg en dusj og fikk på meg noen nytt tøy.  Manglet nesten 8000 skritt – så det var bare å komme seg ut.  Ruslet litt rundt nede i sentrum – tok et tur opp en tursti opp i høyden å så på utsikten.  Ramlet inn på en Thai restaurant (Bakgården) og spiste god kyllingrett med en flaske Faris til.  Til dessert ble det en liten softis og før jeg ruslet tilbake til hotellet kjøpte jeg en kurv norske jordbær til kun kr 15 for en kurv.

Vel tilbake på hotellet – så gjorde jeg opp status på dagens sykkeltur.  Det var en egentlig en veldig fin reise – nesten helt flatt i 60 km – så nedover 10 km og til slutt 35 km helt flatt.  Det er egentlig perfekt.

I morgen derimot skal det bli en del høydemeter – først opp Trollstigen – så ned til fjorden for å ta ferge – og så opp et høydedrag til for så å trille ned til Geiranger.  Vi får se hvor mange meter det blir.  Det blir også et skifte værmessig – vind skal det ikke bli i følge YR og det skal dryppe noen regndråper rundt lunsjtid og frem til dagsrevy tid. Vi får se – uansett så blir det en spennende dag i et område hvor ikke jeg har syklet før.  Naturen vil uansett være minneverdig.

Annonser


Kommentarer

  1. Wenche sier:

    Godt at du kom frem til hotellet. Nå har din kone satt seg godt til rette i sofaen på Eid og drikker øl😊 vi ses på mandag

  2. espenstur sier:

    Kommer om ikke så lenge. Litt frokost, en liten fergetur og til slutt rundt 60 km på sykkelen(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.