Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 4 Solvorn – Balestrand

I hele natt har vi hørt at det har regnet ganske kraftig og i morgen nyhetene fra Sogn og Fjordane kalte de det «pissregn».  Dette kan bli en utfordrende dag, værmessig.  Vi skal sykle fra Solvorn til Balestrand.  Det ble en strekning på 64,1 km med 556 høydemeter.  Været på turen: Regn og mye motvind langs Sognefjorden fra Sogndal til Hella.

Dagen begynte jo mye artigere.  Vi fant et fantastisk frokostbord i restauranten.  Det var selvsagt speilegg med bacon, men det var ikke alt.  Her kunne vi faktisk spist lenge og vel.  Det ble noe tillegg når det var så mye godt.  Espen avsluttet med en god og sterk kaffe med vafler med brunost og jordbærsyltetøy.  Vi smurte med oss noen brødskiver som vi skulle ha til lunsj og vi sparte ikke på pålegget.  Ute så renget det fortsatt.  Vi fikk slengt alle klærene ned i poser og i sykkelveskene.  Det ble litt bedre plass i sykkelveskene når vi tok ut alt regntøyet.  Dette måtte vi ta på i dag. Når vi snakker om regntøy så er det ikke bare en jakke og bukse – nei vi snakker om overtrekk på sko og ikke minst en kledelig lysegrønn / gul overtrekk til sykkelhjelmen.  VI snakker som dere skjønner om et velkomponert antrekk.

Da var vi klar for dagens sykkeltur.  Vi rullet igjennom Solvorn – her var alt stille så tidlig på morgenen (0930 ??) og vi begynte på de tre kilometerne opp til hovedveien.  Klarte vi å sykle opp alle de 3000 meterne med 200 høydemeter – ja det gikk helt greit.  Noe anpusten men fortsatt smilende.  Det regnet fortsatt men ikke «sprutregn» – heller litt mer jevnt drypp.  Oppe på hovedveien til Sogndal var der markert mer trafikk.  Spesielt langtransportbiler og selvsagt en haug med bobiler.  Det gikk helt greit – en god del nedover, så vi trillet mer enn vi trødde pedaler.  Det kom noen merkelige lyder fra bakhjulet til Espen – bakskjermen hadde mistet et feste  slik at det skrapte på bakdekket.  En ufyselig lyd, men mer at det reduserte farten og kunne skade dekket.  Da vi kom til Sogndal dro vi innom Intersport og der kom det med det supre forslaget – vi stripper opp skjermen.  Da slapp jeg å kjøpe ny bakskjerm.  Ellen manglet et fungerende baklys og det fikk vi kjøpt i sportsbutikken.  Vi ruslet innom en cafe hvor vi kjøpte noen lefser og kaffe / kakao.  Vi satt sammen med de lokale og slurpet i oss kaffen og så på de som gikk forbi. Vi var ikke fremme – så vi måtte stige på sykkelen igjen for å trille videre. Fra Sogndal til Leikanger er det rundt 23 km – og her måtte vi forbi om vi skal til Hella.  Leikanger er et stort arbeidssentrum for offentlige etater – deriblant NAV – Økonomitjeneste.  Her har Espen vært flere ganger, men denne gangen ikke i tjeneste.  Stoppet raskt på utsiden og tok et bilde – før vi trillet de siste 15 kilometerne frem til Hella.  Her skulle vi ta fergen over til Dragsvik.  Vi hadde syklet i flere timer nå og tilbakelagt i overkant av 50 km.  Det regnet fortsatt – ikke like mye men nok til at regntøyet fortsatt var på.  Siden Espen hadde et blått regntøy – så var det greit å ha på en refleksvest som gjorde oss godt synlig. Vi hadde ikke spist lunch enda – kanskje vi kunne ta det som en picknik ute på fjorden.  Da er jo fergen et utmerket fremkomstmiddel som legger til rette for en enkel men smakfull lunsj. Dette kan vi kalle en romantisk picknik.  Selve overfarten tok ikke mer enn 15 minutter – så vi kunne ikke bruke så lang tid på de to skivene og litt eplemost.  Vi fikk til og med tid til en halv Snickers.  Over på andre siden så kan vi nesten hive en stein over til hotellet, men det er en liten fjord som er mellom oss og Balestrand.  Vi må sykle inn en fjord og ut på andre siden – og nå snakker vi om 10 kilometer.  Slik er det dessverre noen ganger – men det gjør jo ingenting når vi har det så trivelig på sykkelsetet.

Vi kunne se hotellet omtrent heletiden mens vi syklet inn og ut fjorden, men til slutt så kunne vi stoppe fremfor hotellet.  Det var godt å komme frem. Nå kunne vi laste av syklene,  Vi fikk rom i andre etasje i den gamle bygningen fra 1877. Et staselig rom med en nydelig terasse med utsikt ut over fjorden.  Her vil det smake godt med et glass Rosevin – det er helt sikkert.  Vi koste oss en liten stund før vi måtte ut å lufte Espen.  Det er viktig å få sine 10.000 skritt hver dag.  Vi ruslet litt rundt i Balestrand – så en artig liten kirke og et dragehus.  Vel tilbake på hotellet ble det en GT i baren før vi skulle spise middag.  I dag valgte vi koldtbord istedenfor en fireretters middag.  Et meget godt valg av mat.  I tillegg så drakk vi en god italiensk rødvin.  Det som er ulempen med koldtbord er at vi spiser en god del mer enn det vi egentlig trenger.  En fin dag er nå kommet til veis ende.  Vi får slappe litt av før vi slår av lyset for denne dagen. I morgen er det en spennende dag for syklistene.  Vi skal over Gaularfjellet før vi kommer til Jølstraholmen camping.  Det skal bli en opplevelse for oss alle.  Vi får se i morgen hvordan dagen har gått.

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.