Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag – 4: Brønnøysund – Svolvær

mandag 22. juni , 2020 kl. 23:28 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

Går det ann å være så heldig med været – ja det gjør det.  Håper bare ikke jeg bruker opp finværet før jeg begynner å sykle.  Strålende sol, varmt og et nydelig skue.  I natt var vi innom Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna og på dagen stoppet vi i Ørnes, Bodø, Stamsund og Solvær. Jeg blir veldig  målløs når jeg ser naturen utfolde seg i dette skuet.  Det er ikke noe fake, men helt ekte bilder.  Våknet tidlig i dag også – litt over kl 06.  Lå stille i sengen og hørte på lokalsendingen fra Østfold.  Der var det overskyet og noe regn innimellom.  Fikk snakket med fruen litt over kl 07 – da satt jeg ute på dekk i strålende solskinn i bare t-skjorte og shorts.  Etter praten gikk jeg inn på treningsenteret.  Her var jeg alene og fikk min tredemølle.  Det kom en person inn mens jeg jogget, men han forsvant ut igjen etter ca 10 minutter.  Jeg fikk min løpetur – en god del lengre enn i går og da ble jeg veldig fornøyd.  Mens jeg løp – hørte jeg at vi nærmet oss polarsirkelen og da vil jeg gjerne være ute på dekk.  Da ble løpeturen slutt og jeg forsvant ut.  Vi passerte polarsirkelen kl 08:20:33 for å være presis. Da var det på tide med en dusj før frokost.  Fremdeles er det litt oppstartproblemer med å få servert frokost innen rimelig tid på Hurtigruten.  Det går innmari tregt.  Det var litt bedre i går – da hadde de forbedret med logistikken med en bestillingsseddel hvor vi kunne krysse av hva vi ville spise.  Det fungerer – da går det litt fortere, men fremdeles så skal alt bæres frem av servitørene.  Her kunne vi nok få til noe selvbetjening  – vi kunne da hentet kaffe/te og juice selv for eksempel.  Det fikk vi lov til på Scandic, men det går seg nok til etterhvert.

Etter frokost satt jeg meg ute på soldekket. Siden vi hadde passert Polarsirkelen så skulle vi døpes alle man. Guden Njord – som er sjøfartens gud – kom ombord og sammen med kapteinen så utførte de døping med isbiter av alle passasjerene som ville.  Det var faktisk mange som stod i kø.  Om det var selve seansen eller at de fikk et glass multelikør etter  dåpen er usikkert.  Jeg derimot satt stille og så utover sjøen i solen og lot dåp være dåp.  Det oppdaget nok kapteinen og Njord – så da alle var døpt, fikk jeg resten av dåpsisbitene i hodet mens jeg solte meg til stor jubel for alle som så på.  De var litt usikker hvordan jeg ville ta det, men det var bare moro.  Og jeg fikk 2 kopper med multelikør som takk.  Alt ble veldig vått, men solen fixet det ganske fort.

Etter dåpen var det ikke lenge til Bodø.  Vi seilte inn mot byen litt over kl 1300 denne mandagsmorgen.  Jeg skippet lunsjen på båten og gikk til sentrum.  Jeg trengte solkrem gitt.  Det er ikke ofte jeg har behov for solkrem i Norge, men det trenger jeg nå.  Her steker solen bortimot 24 timer og da blir jeg noe rød i ansiktet.  Jeg hadde antatt at det ikke skulle bli så mye sol på denne turen – så derfor ville jeg ikke ta opp plass  i bagasjen med en solkrem.  Jeg ruslet inn til torget og her fant jeg en uterestaurant hvor de serverte blåskjell og chips.  Det var helt supert – og jeg nøt maten sammen med en Solo.  Jeg måtte rusle tilbake til båten – det var ikke lenge før båten skulle sette kursen over Vestfjorden mot Stamsund.  Dette er et tøft havstykke – men i dag er det like speilblankt som skøyteisen på Bislett stadion.  Etter noen timer nådde vi  Lofoten.  Selve Lofotveggen  kom ikke med en gang, men de dukket opp ikke så lenge etterpå.  Vi traff Stamsund – her var det bare et kort stopp.  Etter Stamsund pekte baugen mot Svolvær.  Et meget sjarmerende sted som jeg gleder meg til å komme tilbake til sammen med fruen om ca 3 uker.  Da skal vi sykle inn hit og ta en overnatting på Scandic.  Jeg gleder meg til å trille på de mange veiene her i Lofoten.  Håper selvsagt på like bra vær neste gang også.

I morgen så fortsetter videre langs Lofoten, Vesterålen og videre mot Tromsø.  Dette er en strekning som også er verdt å følge med på.  Været blir vel ikke så fint som i dag, men det blir nok bra i morgen også.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.