Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag – 5: Stokmarknes – Skjervøy

onsdag 24. juni , 2020 kl. 11:23 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

En ny dag på sjøen.  Kona lurte fælt på om jeg kom til å kjede meg, men det har jeg ikke enda.  Det hender jeg blir litt rastløs noen ganger ellers i livet, men når jeg vet at hvordan reisen med Hurtigruten er – så blir dette en opplevelse.  Jeg får nok ut noe av energien min på møllen og ved å gå noe fine turer på land.  I natt så var vi innom Stokmarknes, Sortland og Risøyhamn.  Våknet da vi ankom Harstad – en kjent by for meg, så jeg gikk ikke ut denne morgenen.  Jeg prioriterte en tur på møllen istedenfor.  Etter frokost nærmet vi oss Finnsnes.  Lokalt sett så er det et viktig kommunalt  administrasjonssenter i Senja kommune.  Finnsnes er faktisk en by – selv om det bor knappe 5000 på dette stedet.  I dag var det ikke så varm som dagene før.  Solen «kom og gikk» bak et tynt skylag.  Jeg satt ute på dekk og slappet av, men i da måtte jeg ha t-skjorten på.  «Så» kaldt var det.  Det tok et par timer før vi kom til Tromsø og da var det greit å spise lunsj før vi la til kaien.  Solen var litt mer stabil nå og det begynte å bli varmere.  Nesten hele båten ble tømt da vi kom til Tromsø.  Jeg forlot også båten og satte kursen mot Ishavskatedralen.  Det er en flott kirke – enkel og stilren.  Det var et lite stykke å gå og jeg måtte krysse broen over Tromsøsundet.  Denne gangen gikk jeg inn i kirken.  Det var ikke mye folk der inn – og da får jeg roen i kroppen da jeg satt og slappet av og tittet rundt.  En spennende arkitektur.  Jeg ruslet litt rundt i Tromsø før jeg gikk tilbake til båten for ta en kopp kaffe og en is.  Her var jeg nesten helt alene og det er av og til litt ålreit også.  Ved sekstiden satte båten kursen mot Skjærvøy.  Det tar rundt 3 timer før vi er der.  Solen var selvsagt fortsatt oppe og viste seg fra sin gode side.  Vi passerte Lyngsalpene som er en overveldende fjellkjede som ser majestetisk ut når vi passerer de med Hurtigruten.  Det begynte å bli litt kaldt ut, så jeg slappet inne mens øynene betraktet landskapet som gled forbi.  En stund etter middag så ble det annonsert at Hurtigruteskipet Finnmarken kom i mot oss.  Vi ble alle «kommandert» ut på dekk – vi måtte vinke.  Finnmarken var det første skipet som startet fra Bergen og som skulle seile hele den ordinære ruten etter corona-stoppen, og vi var nummer 2.  Finnmarken startet 3 dager før oss.  Her ble det fløytet og vinket fra begge begge skipene.  Litt moro var det.

En blir litt trøtt av ikke å gjøre noe  – så det ble en tidlig kveld i dag.  I morgen vil vi komme til Honningsvåg.  Været er ikke meldt så veldig bra, men det får gå.  Vi har jo hatt det spesielt bra så langt.

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.