Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag – 17 Tromsø

søndag 5. juli , 2020 kl. 20:43 i Fra Storskog til Svinesund.. 2 kommentarer »

En god hvile dag i Tromsø.  Jeg har sikkert godt av en stille og rolig dag.  Ellen kommer til Tromsø litt over kl 13 og da bør jeg være på flyplassen.   En rolig frokost hvor jeg også fikk en sjokomelk uten å få fy på fingeren.  Hadde litt tid før Ellen skulle komme – så jeg måtte gå en tur.  Gikk over broen til kirken og så videre til svevebanen  Jeg dro ikke opp på fjellet – vandret kun nede på flaten.  Tromsø er ikke så livat om morgenen som utpå kvelden – jeg var nesten alene denne søndag morgen.  Etter en liten stopp på hotellet for å tømme tanken – tenkte jeg at jeg kunne gå til flyplassen.  Tok turen over Tromsø «haugen» og ruslet forbi Prestvannet.  Her går «alle» tromsøværinger tur .  Spesielt de med barnevogn, joggere og de som ha hund.  Dette vannet lå bare ca 1,5 km fra bykjernen.  Vil tro at her er mye folk både sommer som vinter.

Jeg var på på Langnes (flyplasen) 2 minutter før flyet landet.  Det var bra timet.  Fikk kjøpt en kaffe og en is – og så var Ellen der.  Bagasjen kom så raskt at jeg ikke fikk spist opp isen min.  Vi fant en taxi som kjørte oss mot Tromsø sentrum den veien som vi skulle sykle i morgen – slik at vi kunne finne veien ut av Tromsø uten å blande oss inn i alle disse tunnelene som går under jorden. Jeg tror det var godt for Ellen å komme opp på hotellet. Da kunne hun puste litt lettet ut for den første etappen.  Sykkelen var godt plassert i sin egen «reisepose».  Nå skal vi pakke den ut og så sette den sammen igjen.  Vel vi har vel gjort en bedre jobb tidligere.  Det ble mye plunder og funderinger,  Det første problemet vi fikk var bakskjermen – «den passet ikke lenger». Resultatet var at noen av festene ble ødelagt.  Vel – vi kan sykle uten bakskjerm – det skal vel ikke regne på turen.  Det andre problemet var ikke helt optimalt.  Jeg rotet det skikkelig til når jeg skulle fixe forbremsen.  Bremsevaieren ble ødelagt – så da har ikke Ellen noen for-bremse.  Det var vel ikke helt optimalt.  Resten fungerte – bak-bremse, gir, styre osv, men vi må nok finne en løsning på bremsene før vi starter i morgen.

Vi kunne ikke gjøre mer med sykkelen i dag – da blir det middag.  Vi spiste på en asiatisk restaurant.  Super middag med litt forskjellige smaker fra Japan, Kina, Vietnam og Thailand.  Til alt dette ble den en god flaske Rosevin.  Et supert måltid – og vi koste oss skikkelig.

Etter middag ruslet vi en tur rundt i sentrum – først ville vi se hvor vi kunne sende sykkelvesken til Bodø. Den skal kunne bli sendt til Bodø med Hurtigruten – da kan vi hente den opp når vi kommer dit om en ukes tid når Ellen skal ta flyet fra Bodø til Oslo.  Deretter måtte vi finne postkontoret.  Jeg må sende noe tøy som skal bli vasket hos Wenche som jeg kan hente opp der når jeg kommer om noen uker.  Det siste spørsmålet er å finne en sportsbutikk.  Det var litt vanskeligere enn det jeg trodde – vi fant ikke noen sportsbutikker i sentrum, kun en butikk som leier ut sykler – kanskje de har en bremsevaier som Ellen kan få kjøpt.  Vi får se i morgen.  Funker ikke dette – så er det en sykkelbutikk på andre siden av øyen – omtrent der hvor vi skal sykle over til Kvaløya.  Det løser seg for snille barn vil jeg tro.  Dere får høre resten av historien i morgen.

 


Kommentarer

  1. Signy sier:

    Hei Espen og Ellen! Godt å høre at Ellen er vel framme i Tromsø. Håper alt ordner seg med sykkelen, slik at dere får en bra start. 🚵‍♀️ Så krysser vi fingrene for godt sykkelvær. 😊 God tur videre, begge to!

    • espenstur sier:

      heisan
      Vi har det helt utmerket etter første dag på sykkelsetet. Vi har nå spise en god middag og livet smiler selv i lett regn denne kvelden. Hilse Svein og resten



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.