Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag-19; Sommarøy – Skaland

tirsdag 7. juli , 2020 kl. 21:02 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

Noe regn – ellers en fin ferieetappe

  • Dagens Tråkk: 53,56 km
  • Antall Høydemeter: 508
  • Temperatur: 6 – 17 grader, snitt 9
  • Været: lett regn i startet, grei vind, manglet sol

Vi sov vel ikke helt optimalt i natt, det var faktisk for varmt – og selv om vinduet var åpent så ble det litt stillestående luft.  Utenfor var det også et vell av pratende fugler som ikke hadde vett til å sove om natten.  Vi var klar til å få kaffe på sengen litt over kl 7 denne morgenen.  Det kom ingen med kaffen – så dermed måtte jeg rusle ned i resepsjonen å rane en kaffemaskin.  Med litt kaffepulver på toppen av hotellets kaffe – da ble den drikkelig.  Vi slappet av en stund da vi hadde god tid denne morgenen.  Vi skulle ta ferge fra Brensholmen og den gikk ikke før 1045.  Etter frokost fikk vi pakke sammen og «stappe» eiendelene ned i sykkelveskene.  Vi hadde sjekket YR og det skulle ikke regne i dag, overskyet et par timer før solen skulle titte frem.  Vi kledde oss deretter, men vi innså at YR ikke hadde vært helt presis – det begynte nemlig å regne.  Da var det bare å finne frem regntøyet og pakke litt om.  Regntøyet kom på – og vi var da klar til å sykle rundt 10 km til fergeleie.  Vi stoppet på den lokale Joker butikken og kjøpte noen boller med rosiner.  Det er litt «ekstra» niste selv om vi har med oss brødskiver som vi smurte til frokosten.  Det tok ikke lang tid før vi så fergeleiet.  Det første vi fikk øye på var en lang – lang kø med biler.  De stod å ventet til å komme ombord.  Vi la oss pent å pyntelig utenfor køen og trillet helt ned til fergeleiet.  Med sykler så kommer vi alltid med.  Dessverre så kom ikke alle bilene med – det stod 4 igjen da vi la fra kai.  De fikk vente 4 timer – håper de har en god tålmodighet.

Turen over tok rett i underkant av 1 time.  Det var noen bølger, men det gikk greit.  Fikk kjøpt meg en kopp kaffe og en vaffel med ost og syltetøy.  Vaffel kan spises når som helst også på ferger.  Det regnet fortsatt etter at vi hadde fått Senja under føttene, så vi beholdt regntøyet på resten av dagen.  Det var ikke mer enn rundt 40 km som skulle sykles på Senja denne dagen.  Ikke mye oppoverbakker i dag  – ganske flatt, men fjellene her på Senja er utrolig mektige.  En blir litt andpusten – av deres massivitet, men også at vi kanskje må forsere dem på en eller annen måte.  Heldigvis så har det vært en god tunnelbygger eller to her på øyen – og det finnes mange hull i fjellene her.  Det som var ganske smart er at syklister kan trykke på en knapp når de starter syklingen i tunnelen og dermed får bilistene et lyssignal at det er syklister i tunnelen.   En god ide – og vi syklet igjennom 5 tunneler i dag på totalt 5 km – og det ble en fin opplevelse selv om de var veldig smale disse gamle tunnelene.

Det som er litt fantastisk er at selv om det er høye fjell som krever sin plass – så har folk gjennom mange hundrevis av år bygget opp sine samfunn i en trang passasje mellom fjell og fjord.  Ser helt naturlig ut mens vi sykler langs fjorden, men ser du det på avstand så ser det magi.

Ved Ersfjord trllet vi forbi «gulldassen».  Denne  lå ved Ersjordstranden og var et populært stoppested – da det var mange som camper i området.  Gulldassen er et veitoalett som ble åpnet i 2013 og kostet rett i underkant av 4 millioner.  Det var stilig toalett og vi prøvde det begge to.  Turen over Senja går for det meste helt nede i strandkanten.  Utsikten blir formidabel og noen ganger kan en se helt til jordens ende. Blir neste trukket ut i det store «intet».

Ikke lenge etterpå kom vi til Skaland.  Det var her vi skulle overnatte denne dagen.  Vi hadde leiet en hytte da vi egentlig skulle være tre her denne natten.  Nå ble vi bare 2 så vi hadde god plass.  Etter en god dusj så ruslet vi en liten tur utover landeveien.  Det var en koselig tur hvor naturen kom enda nærmere på oss. Vakre blomster i strandkanten og et mystisk og magisk lys la seg over naturen.  Vi ble nesten litt forhekset der vi gikk.

I morgen skal vi også ha en kort tur.  Vi skal sykle til Gryllefjord hvor vi skal ta fergen over til Andøya.  Fergen går kun tre ganger om dagen, kl 11 – 15 – 19.  Da fokuserer vi på kl 15.  Vi må dermed sykle ca 4 mil – hvor lang tid det vil ta – vet vi ikke, men vi skal ha god tid på turen.  YR sier at det skal bli lettskyet og tildels pent vær – og ikke regn.  La oss håpe på dette.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.