Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag-3 Stow-on-the-World – Moreton-in-March

mandag 8. juli , 2024 kl. 08:14 i Sykkeltur i England. 0 kommentarer »

En kortere dag – ikke så mye regn. En god dag på sykkelsetet. Når vi ser hvor vi har syklet denne dagen – så er det nesten som en sirkel. Det merker vi ikke når vi tråkker fremover. Jeg skjønner at Kevin (arrangøren) ønsker at vi skal se de mest sjarmerende sidene av landet.

Dagens Tråkk

  • Antall kilometer: 39,35 km
  • Antall Høydemeter: 1.045
  • Temperatur: 7 – 22 grader, snitt 12,8
  • Været: Det regnet mye den første timen – deretter sol – og turen ble avsluttet med kraftig regnvær. Vind ubetydelig

Den første timen på sykkelsetet fremgår vi i stillhet. Selv om det var en helt grei tur på setet, så gjør regnet at vi ikke nyter turen. Ei heller bilder, alt var grått og trist. Veiene snodde seg frem som «berg og dalbane» – oppover og nedover. Vi trillet i passe bra tempo. Da det lysnet så ble landskapet mer innbydende. Vi stoppet og tok av oss ligg regntøy – en liten Snikkers pause og sjekk på karter hvor vi er. Alt vel så langt på turen, og vi kunne nesten synge «Brelett – sangen»

Vi kommer til mange fine landsbyer. Denne heter Snowshill. Alle har en liten kirke – hvor spiret mangler. Ligner litt mer som et slott. Kirken ligger alltid sentralt plassert. Landsbyen har selvsagt også et «Manor» – selve høydepunktet i landsbyen vil jeg tro. Landsbyen virker stor selv om det bare bor rundt 160 personer her. Vil tro at det er mange feriehus som benyttes.

Like etter Snowshill kommer vi til en stor farm som dyrker frem Lavendel. De har nærmere 142.000 kvadratmeter med Lavendel planter. Et imponerende syn. Her kan du gå på selvplukk plantene.

I dag har vi veldig god tid til å nyte livet. Siden det er søndag i dag, er valget av mat rimelig greit, Vi stoppet i en landsby som heter Chipping Camden. Chipping Campden er en markedsby i Cotswold-distriktet i Gloucestershire. Landsbyen dateres fra 1300-tallet til 1600-tallet. 

Her fant vi selvsagt en pub. Solen skinte og vi satt ute og spiste vår Sunday Roast. Ellen med et lite glass øl og jeg tok litt rosevin. Det var et mektig måltid – det ble selvsagt noe mat igjen, men vi drakk opp alt flytende. På slutten av måltidet begynte det å dryppe fra himmelen. Vi hadde under 10 km igjen til Moreton in March hvor vi skulle overnatte. Vi kom oss avgårde.

Vi trillet inn i Moreton-in-March ikke lenge etter. Regnet hadde stoppet. Vi fant pub/hotellet, det lå selvsagt i hovedgaten. Ser litt stusslig ut på fremsiden, men i bakgården var det åpent, ute pub og mange hotell rom. Syklene fikk egen parkeringsplass og vi fikk tildelt et super rom. Vi pakket ut og dusjet – og ruslet ut. Vi fant oss en plass i solen og drakk en god G/T hver. Deretter gikk vi på tur sammen for å titte litt på byen.

Moreton-in-March er en gammel markedsby, første gang nevnt rundt 577. Det bor ca 5000 mennesker her og det er utrolig mange overnattingssteder og ikke minst en rundt 10 puber som vi talte på vår rundtur. Solen skinte det meste av tiden, men selvsagt kom det en liten regnskur til gitt.

I morgen skal vi videre til Stratford-upon Avon som er Shakespeare fødeby. Det er rundt 40 km dit – og ganske flatt terreng i dagens etappe. Været er jeg alltid litt usikker på, men i følge YR så skal det være overskyet frem til i ettermiddag. Da slipper vi kanskje å ta på oss regntøyet fra morgenen av.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.