Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Beaune til Châteauneuf en Auxois

tirsdag 6. juni , 2017 kl. 19:57 i Sykkeltur 2017: Bourgogne. 0 kommentarer »

Første dagen på sykkel.  Dagens tråkk 38,15 km, 613 høydemeter.  Laveste temperatur 13 grader og høyeste 30 grader.

Espen er klar til å sykle.  Dette skal bli en super tur – tenker jeg.  Dagen begynte egentlig med regnvær.  Det regnet ganske friskt da vi spiste frokost, men det stoppet heldigvis før vi kom skikkelig i gang.  Vi fikk da prøve regntøyet et par minutter – så da håper vi at det er siste gangen vi trenger å bruke regntøyet på turen.

Vi startet syklingen etter frokost.  Vi kom raskt ut i et fantastisk terreng og syklet blandt en haug med vinranker.  Det er ganske flatt og vi rullet raskt mellom de mange vingårdene.     Etter en liten stund kom vi til, dvs litt over 20 km, Font D´Ouche hvor vi spiste en lunsj på en lokal pub.  Det var egentlig bare åpent for drikke, men vi fikk kjempe god mat i tillegg til både øl, cola og vin.  Dette var en hyggelig stopp.

Ellen tråkker fornøyd langs kanalen og vi skal ikke klage på stilen til damen.

Etter noen ytterligere kilometer kom vi til Bourgogne kanalen.  Her ser vi en fisker som slår ihjel tiden i håp om at fiskene skal bite på sluken.  Vi så ikke at han hadde fått fisk, men jeg vil anta at det er en mulighet for at det blir et lite tilskudd til middag for han og familien.  Det var for det meste sol, men det blåste friskt, noen ganger medvind og noen ganger motvind.

Vi syklet forbi mange sluser.  Det var nesten som vi var tilbake i england hvor vi for noen år siden kjørte på kanalene med en 18 meter lang kanalbåt.  Jeg måtte ta bilde da en fransk kanalbåt var på vei nedover.  Det ser ut som de koste seg på båten.  Etter noen kilometer med kanalsykling så skulle vi dra innover i

landet mot Chateauneuf.  På toppen av fjellet – vi måtte faktisk sykle en del oppoverbakker – så ankom vi slottet på toppen.  Det var her vi skulle lande for dagen. Hotellet lå vegg i vegg med slottet – så vi kan kalle det spesielt sentralt i forhold til slottet.  Jeg tror vi er litt tidlig ute i forhold til sesongen – det er ikke mange butikker eller restauranter som er åpne.  Da blir det mat på hotellet denne gangen. Dagen blir avsuttet med cola, vin og litt å spise.

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.