Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 2; Hytten på Meheia til Rødberg

Dagens tråkk; 111,68 km – 558 Høydemeter – temperatur laveste 9, høyeste 28 gjennomsnitt 17 grader.

Våknet ganske tidlig, fikk meg en kopp kaffe i sofakroken og hørte litt på radio før kroppen føltes klar til å bevege seg.  Noe støl etter den første dagen, men dette skal jeg nok riste av meg.  Det ble både tid til frokost, en rask dusj, noe rydding – og ikke minst gi fuglene mat.  Klar ordre fra fruen over Skype.  Første gang jeg ringte opp med Skype og det fungerte rimelig bra.  Noe kaldt denne morgenen bare 9 grader og det så litt skummelt ut på himmelen.  Både YR og meteorlogen hadde skrytt av at dette skulle bli en bra dag, lite vind og stort sett sol, med en sky eller 2.  Ja – der tok de nok noe feil.  Var nesten kommet til bommen – så begynte det å dryppe fra himmelen, ikke mye men nok til å skape litt uro i kroppen.  Vel det var ingen vits å  finne frem regntøyet enda – det kan jo stoppe. Og det gjorde det mange ganger ned mot Kongsberg.  Jeg tror vel jeg hadde en 6-7 regnskurer på turen ned til Kongsberg, men de var ikke lange – så jeg beholdt vindjakken og overtrekksbuksene på.  Jeg ble ikke mer våt enn at jeg tørket opp 10 minutter etter at det hadde stoppet å regne.  Jeg trillet glad og fornøyd gjennom Kongsberg og ut på RV40 Numedalen.  Det var flatt og nesten en fryd for øye og beina

«sprudlet» de også.  Etter rundt 40 km, i underkant av to timer  – så følte magen at nå var det tide med lunsj.  Stoppet ved Lampeland kafe og plasserte sykkelen godt synlig – slik at jeg kunne holde øye med den mens jeg hadde lunch.  Det ble et karbonadesmørbrød med stekt egg og en kopp kaffe.  Kaffe er jeg litt usikker på om jeg kan definere det som, men etter at jeg hadde lempet litt  pulver oppi koppen – så ble den rimelig ok.  Maten smakte utmerket – kanskje litt mer Grete Roede i dag frem til jeg tok en vaffel til dessert.  Der røyk nok alle Roede merkene på en gang.  Vel vel – jeg hadde tråkket i to timer så da hadde jeg kanskje fortjent litt ekstra.  Legg merke til at det ikke ble noen Cola denne gangen.

Det var bare å sette seg på sykkelsetet igjen.  Jeg hadde innbilt meg at det var litt mer kuppert terreng i Numedalen, men denne delen er flat som en pannekake.  Noen steder kunne jeg se kilometer på kilometer fremfor meg, litt kjedelig kanskje men rimelig forutigbart. Det er noen ganger bra å ha reiseradioen eller Sommermusikk med Pia Skevik på øret når jeg triller i passe tempo fremover.  NRK P1 er en trivelig kanal som passasjer på slike turer. Det gikk rimelig greit – men vinden begynte å ta litt mer tak i sykkelen og den begynte å bli litt pagsom siden den kom rett i mot.  Akkurat det kan jeg ikke gjøre noe mer  – ei heller at det kom noen kraftige regnskurer som gjør deg bare våt.

Regnbyene kommer raskt og er ikke spesielt forutsigbare.  Det er omtrent som en dusj – full kraft og så er det stopp.  Ikke noe sparedusj her nei.  Men jeg blir fort tørr igjen.  Etter noen tråkk til – rundt 2,5 time etter lunsjen – så ankommer jeg Veggli.  Nå var solen kommet frem – og med et bakeri med uteservering – så ble det en stopp her.  Et lite skolebrød og en kopp kaffe passer godt i solen.  Etter kaffen så svippet jeg innom Prix for å kjøpe middag.  Det ble et festmåltid fra Fjordland – svenske kjøttboller med mos og tyttebær.  Ja helt greit – det er nok uansett bedre enn det jeg kunne ha spist på campingen.  Da var det bare å gjennomføre den siste etappen på dagens økt.  Fra Veggli er det 33 km til Rødberg, men jeg tror at campingen er litt før Rødberg – så da er det vel rundt 25-27 km igjen før beina kan få litt hvile.

Denne strekningen ble litt mer kuppert og da fikk beina litt mer utfordringer helt på slutten.  Jeg kjenner selvsagt at jeg nå har 200 km i beina på disse to dagene – og det er vel rett og rimelig.  Det er bare å trå til og etter noen kilometre og noen til – så ser jeg campingen på venstre side.  Det er forsåvidt greit, men med Numedalslågen mellom meg og campingen så må jeg nok trille enda noen kilometre før jeg kan komme over elven.  Så da ble det en liten ekstra tur tilbake på den andre siden av elven før jeg kunne melde min ankomst.  Bestyreren kom i mot meg og hilste meg velkommen og jeg fikk nøkkelen til hytten som jeg hadde bestilt.  Jeg hadde tatt den billigste – og det har noen i seg at pris og kvalitet henger til en viss grad sammen.  Ikke store greiene, men det er greit nok.  Plasserte sykkelen på utsiden – og den låste jeg fast i noen planker.  Tok en lett vask – og byttet over til sivile klær.  Varmet middagen i varmt vann og spise med stor lyst.  Vasket raskt opp og gikk en tur.  Det er greit å få strekt litt ut med normal gange i noen kilometre før jeg kan legge beina på bordet og si takk for innsatsen i dag.  Jeg ser nå at jeg ikke har husket på fleecejakken og den skulle jeg gjerne ha hatt.  Kanskje jeg skal se om jeg kan kjøpe en på Geilo i morgen.

Det har ikke vært mange høydemetre i dag, kun litt over 550.  Skal ikke klage på dette men når jeg ser hvordan høydemeterne kommer «hoppende» på meg i morgen – så kan jeg bli litt urolig.  Rødberg ligger på rundt 400 meter og i morgen jeg skal helt opp på nesten 1000 meter i løpet av de neste 44 km – og det er ikke bare en gang, nei jeg skal opp på denne høyden 2 ganger til før jeg kan trille ned til Geilo som ligger på rundt 800 meter over havet.  Så i morgen blir det nok med høydemeter.  Jeg får begynne litt tidlig – siden jeg skal sykle litt over 100 km via Geilo, Ustaoset, Haugastøl før jeg kommer til Halne fjellstove ut på ettermiddagen.  Ja – dette skal gå bra.  I følge YR så skal jeg på nytt få en strålende dag med mye sol og nesten vindstille.  Jeg får tro på dem, og kanskje pakke noe lett helt øverst i sekken.

Da blir det snart kvelden regner jeg med.  Dagen i morgen skal bli en super opplevelse av natur og muskelsmerter.

 

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.