Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag-32; Inderøy

mandag 20. juli , 2020 kl. 19:50 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

Ikke en meter sykling.

Dette skal være en hviledag – og det har det vært.  Våknet forholdsvis tidlig men lå stille i sengen frem til det ble litt bevegelse i hytten.  Jeg hadde et viktig  punkt som jeg måtte gjøre her på hytten. Vaske noen klær – primært underbukser.  Fikk lagt de i vann – vasket etter gammel metode og hengt opp i stuen til tørk.  Dette blir nok bra.  Jeg får nok neppe noe diplom for godt arbeid, men jeg vil kalle det akseptabelt.  Kaffe ble servert ganske tidlig og så ble det en lang og god frokost.  Spiste nok mer enn normalt når jeg sitter i et godt selskap – jeg tror det var fornuftig.  Etter frokost så dro vi på tur rundt på Inderøy.  Det var flere steder de ville at jeg skulle besøke.  Vi landet selvsagt på Gangstad Gård.  Her lager de prisbelønt ost og iskrem fra gårdens ferske kumelk.   Det var et godt innsalg at her kan jeg få is og kaffe.  Etter å ha ruslet litt rundt – så stilte jeg med i iskremkøen.  Her valgte jeg sjokoladeis og kaffe og whisky.  Isen smakte helt supert – den var god, kaffen derimot kunne nok bli laget med litt mindre vann. Vi tok en tur nedom Straumen som er det største administrasjonssenter på Inderøy. Tettstedet har 1 688 innbyggere og er oppkalt etter tidevannsstrømmen som forbinder Borgenfjorden med resten av Trondheimsfjorden.  Her ruslet vi rundt i Muustrøparken hvor vi kunne se mange skulpturer fra Nils Aas.  Mye flott.  I tillegg så vi på Flyndren som er et sentralt verk i årtusenparken.  Flyndren er også kombinert med musikk og år vinden treffer verket så skal det også komme noe utrolige lyder.  I dag var det vindstille – så det var noe mindre lydaktivitet.  Et spennende sted å rusle rundt.

Til slutt var det på tide med lunsj.  Vi dro opp til Øyna som er et spise og møtested på taket av Inderøy. Lokalmat står i fokus – og den maten vi fikk var meget god.  Det ble enten Cæcarsalat eller burger.  Jeg har vel neppe opplevet hele øyen , men med sykling i morgen så får jeg vel med meg litt ekstra.

I morgen skal jeg sykle over til Flakk – det betyr en stor bro og en ferge.  Regner med at det er en par tunneler også.  Været – tja, lett regn og mellom 5-8 sekundmeter vind.  Håper det ikke er motvind disse 90 km.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.