Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag-1 Moss – Oslo

tirsdag 1. august , 2023 kl. 20:46 i Sykkeltur Sverige 2023. 0 kommentarer »

Da er jeg i gang. Noen sommerfugler i magen og jeg kan si at jeg gru-gledet meg. Jeg skulle ikke være i Oslo før litt over kl 2200 – slik at jeg kunne rekke natt-toget. Jeg gikk mye rundt meg selv – prøvepakket sekkene flere ganger, klippet gresset og var med Ellen til trening, styrketrening. Slik gikk da dagen. Etter litt middag og dessert – satte jeg meg på sykkelen ved 17-tiden.

Dagens Tråkk:

  • Antall km: 64,82
  • Antall høydemeter: 466
  • Temperatur: 12 – 21 grader, snitt 15
  • Været: Stort sett bra – med 10 min styrtregn

Det begynte veldig bra – trillet pent av gårde. Tok noen kilometere før jeg fikk dreis på sykkelen med 30 kg ekstra bagasje. Jeg kan vel si at det ble noe urolig sykling frem til Kambo stasjon. Så fikk jeg dreis på dette. Det gikk fort i starten – hadde solen i ryggen. Så noe mørke skyer inn mot Oslo. Tenkte at dette skulle ikke jeg bekymre meg over – da YR hadde en prognose på 0 nedbør de neste 90 minutter. Hadde YR riktig eller ??

YR fikk ikke rett. Jeg nærmet meg Hølen, rundt 17 km hjemmefra og rundt 50 igjen til Oslo. Det begynt å dryppe litt – og jeg tenkte at dette går nok fort over. Jeg tok på meg regnjakke og bukse – så trillet jeg videre. Det gikk vel 2 minutter – så «sprutet» det ned. Selv i dusjen er det mindre trykk. Jeg syklet raskt inn under tak i på en nedlagt bensinstasjon for å vente til det verste hadde gitt seg. Fant ut at jeg heller fikk ta på meg resten av regnutstyret. Manglet overtrekk på skoene og den kledelige «bøttehatten». Da var jeg klar til å ta i mot monsunregnet. Monsunregnet varte ikke mer enn 5 minutter – så var det slutt. Tok jeg av meg regnutstyret da det sluttet å regne, njet. Jeg trillet videre som om jeg skulle svømme innover.

Skyene forsvant og jeg syklet pent forbi Vestby og videre mot Årungen hvor det var en hel armada av robåter som hadde trening på vannet. Neste målepunkt er kiosken på Nesset. Her har de sabla god softis, men jeg var standhaftig og syklet forbi. Det hadde vært godt med en is, men ikke i dag. Hvervenbukta lå innbydende i aftensolen, her kunne jeg gjerne ha stoppet.

Bare litt over 10 km igjen til Oslo S. Måtte bare ta 1 tissepause før jeg trillet inn på stasjonen. Toget til Trondheim ble satt opp i god tid før avgang. Da fikk jeg hengt opp sykkelen på kroken i cafevognen og kunne rusle til setet mitt. Jeg hadde ikke valgt sovekupe denne gangen. SJ hadde en egen vogn med avslappingsseter – noe større enn de vanlige setene og disse kunne legges ned rundt 45 grader. Dette kunne vel bli ok – skulle jeg tro. Vel jeg har jo erfaring med flyseter og i dem sover jeg godt, men disse var ikke som et SAS-sete. Noe søvn ble det, men ikke slik som jeg hadde håpet. Toget tøffet jeg heiet underveis og jeg kom da til Trondheim denne natten.

Dag-2 – blir en nesten lat dag det også. Skal sitte på et tog i nesten 5 timer – så skal jeg sykle rundt 35 km til Hattfjelldal. Det er nå turen egentlig begynner.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.