Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 6: Nesna – Offersøy

onsdag 15. juli , 2015 kl. 19:38 i Turen Bodø - Rørvik 2015. 2 kommentarer »

Skyene hang langt nedover fjellene.  Dagen begynte veldig normalt med kaffe og østlandssendingen på radioen.  Damene kom i gang med dagen de også.  Frokost ble inntatt før vi pakket sammen alle sykkelsekkene med diverse poser.
avreise havblikk

Det var ikke lange strekningen vi skulle sykle før vi kom til fergen som skulle ta oss over til Levang.  Fergen skulle gå 0920 og vi kom selvsagt noe før.  Turen over fjorden tok bare 20 minutter, men Espen klarte å konsumere en kopp kaffe og en stor vaffel med syltetøy og brunost.

Overfarten gikk som forventet.  God og varm ferge, veldig mange turister og en syklist i tillegg til oss tre.

regntøy

Da vi kom i land på Levang så var det vått på bakken.  Hmmm, har de spylt eller kommer det noe fra oven?  Jepp det var duskregn.  Dette hadde ikke YR fortalt oss om.  Vi hadde pakket regntøyet helt øverst i sekkene, så vi var vel litt forberedt.  Vi kledde på oss regntøyet.  Kristin og jeg hadde kjøpt et litt rimeligere regntøy enn Ellen og vi skjønner nå hvorfor det kan være smart å bruke litt mer penger på noe bedre kvalitet.  Ellen sitt regntøy «pustet», mens Kristin og mitt var mer av typen «vakumpakking».  Det er litt uklart om vi ble våt «innenfra» eller «utenfra».  Etter rundt 1 time så ble det opplett og vi kunne sykle nesten tørrskodd frem til Sandnessjøen.

NordlandsbroenEt par kilometer før Sandnessjøen kom vi til kanskje en av norges vakreste broer.  Norlandsbroen som er noe over 1 kilomoter lang.  Veibanen hadde vanlig bredde, men ikke noe sykkelsti dessverre.  Med eller uten sti så kom vi oss over broen.   I fint vær så tror jeg at opplevelsen ville blitt noen bedre enn i dag.  Vi kom oss over så fort vi kunne – og så trillet vi inn til Sandnessjøen.  Vi kom samtidig som Hurtigruten la til kaien.  Den skulle kun gjøre et kort stopp, mens vi skulle bli litt lenger i Sandnessjøen. Ellen og Kristin skulle innom en sportsbutikk for å kjøpe hansker, drikkeflaske og noen varmt tøy.  Espen ville også ha litt lunsj.  Vi fant et supert sted, vi tjoret syklene fast i et gjerde utenfor.  Her hadde de fiskesuppe og det bestilte vi alle sammen.  Det ble en noe nedtur – smaken på suppen skal vi vel ikke klage på, men det var kjemiske fri for alt som heter grønnsaker og som kompensasjon for lite grønnsaker – så var det nesten ikke noe fisk heller.  Vi kan vel si at vi ikke vi vil velge denne en gang til, men den var da varm.

Da lunsjen var inntatt og toalettbesøk gjennomført, trillet vi videre.  Neste stopp var Alstahaug, Petter Dass sitt tilholdssted.   Her ruslet vi litt rundt og så ble det en tur innom kafeen.  Vi får ikke noe middag i dag, så da får vi legge inn en ekstra fiskeburger før vi syklet videre.  Det var rundt 12 kilometer til campinghytten, så det var bare å trø på.  I går ble vi heiet frem av en flokk med sauer og lam, og i dag ble vi møtt av en elgku sammen med 2 kalver.  Ellen syklet først og hun var noe uoppmerksom, men heldigvis så løp de over veien alle tre mens vi sto og så på.  En halvtime før vi kom frem så begynte det å dryppe fra himmelen igjen.  Vi ble litt våt, men nå gadd vi ikke å ta frem regntøyet.  Vi er jo nesten fremme, og vi kom frem og fant hytte nr 5 som vi hadde bestilt.

Det var godt å komme frem – varm dusj og så er det bare å slappe av.

Dagens tråkk:  68,38 km, 558 Høydemeter, Temperatur minimum 8 grader, gjennomsnitt 9,9 og maksimum 15 grader.


Kommentarer

  1. Wenche sier:

    Det virker som dere har det kjempe fint, selv om det har regnet litt i dag. Her på Vestlandet regner det ganske mye. Lady har det veldig fint. Hun har fått vært med på trilletur i dag og fått masse kos. Hun har i tillegg fått laks til middag. Sophie har nå lagt seg, men hun ville si at hun var stolt av mormor og morfar som sykler nedover Norge. Kos dere videre på turen. Klemmer

    • espenstur sier:

      Vi har det kjempefint. Din mor og Kristin er utholdende og trør jevt og bra. Gi vovven en real biff og pølse, og gi lille Sofhie en god klem. Pass på vovven.



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.