Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Tirsdag – ut på tur

torsdag 2. august , 2018 kl. 06:24 i Hawaii - tur med fruen. 0 kommentarer »

Den sjette dagen på Hawaii og i dag skal vi på tur med kajakk og en ekspedisjon i «skauen».  Dette er ikke før tidlig ettermiddag – og da har vi jo litt tid på forhånd. Etter at morgenprosedyren med en løpetur på tredemøllen var i unnagjort – ruslet vi opp for å spise frokost.  Selv med en buffee – så blir det nesten det samme hver dag, men i dag endret Espen fra omelett til to stekte egg.  Eggene skulle bare være stekt på en side, men det ville ikke kokken.  Da ble det som kokken ville, men det smakte helt utmerket.  Vi sløvet ved bassenget også denne formiddagen.  

Hotellet har en del aktiviteter som vi kan delta på.  Ellen hang seg på blomsterkrans binding.  En forholdsvis krevende og risiko aktivitet.  Hun måtte skrive under på at hotellet ikke hadde noe ansvar dersom det skjedde noe og hvem som skulle kontaktes dersom det ble en ulykke.  Grunnen for dette var en spiss nål som hun brukte for å tre blomstene på en tråd.  Jaja ting er litt vanskelig her i USA.  Bind deg en blomsterkrans og det klarte hun bra.  Den ble fin.

Etter denne krevende aktiviteten spiste vi noen knekkebrød før vi ringte etter vår faste taxi.  Han kom kl 1200 utenfor resepsjonen  Det var sønnen som hentet oss i dag – en hyggelig og pratsom fyr.  Det var koselig med litt prat med en innfødt.  Vi ble kjørt til oppsamlingsstedet for Kajakk og Hiking ekspedisjonen.  Det var tre andre par i tillegg til oss.  Vi var de eneste utlendingene.  Første delen var å padle ca 3,5 kilometer oppover Wailua elven som er den største eleven i hele Hawaii regionen.  Ellen satt bak og styrte mens Espen var motoren og holdt farten oppe.  Det var et ungt par med oss og de hadde padlet før, mens de to andre parene var vel oppe i årene og hadde en vekt og størrelse som ikke akkurat gjorde at padleturen gikk spesielt fort.  Det tok noe tid – noe motstrøms men det var en fornøyelse turen oppover elven.  Etter padleturen så skulle vi gå langs elven og litt inni regnskogen.  Det var noe gjørmete et par steder, men kanskje noe mer utfordrende å krysse elven et par steder.  Et sted måtte vi krysse elven og holde oss i et tau som var strukket over.  Her kom vannet litt over kneskålene, med en stor vannføring og glatte steiner på bunnen så kunne det blitt en våt affære.  Det gikk bra for alle oss med unntak av en av de mannlige amerikanerne.  Han klarte ikke å komme over og måtte pent vente til vi kom tilbake.  Det ble en ventetid på ca to timer, ikke spesielt hyggelig for han.  Vi andre loffet videre – ca 2 km i et helt greit terreng.  Til slutt kom vi til bestemmelsesstedet, the «Secret Fall» med et vannfall på rundt 30-35 meter.   Her ble det en Hawaii lunsj  – god sandwich, kjeks, chips og vann.  Smakte utmerket.  Ellen måtte selvsagt bade i pytten under fossen.  De fleste badet – utenom meg da.  Litt kaldt vann tror jeg det var, men jeg hørte ingen klaging.  Etter en timestid ved fossen – ruslet vi tilbake samme veien som vi kom.  Det er utrolig hvor mye kortere tilbaketuren blir – vi var jo kjente trakter.  De 3,5 km med kajakk gikk også raskt unna.  Vi hadde strømmen med oss og etter en stund så kunne jeg lene meg tilbake i kajakken og Ellen overtok både padlingen og styringen til vi var fremme.  Vel tilbake til utgangspunktet ringte vi til taxisjåføren som kom og plukket oss opp og fraktet oss uten trøbbel tilbake til hotellet vårt.  Her ble det dusjing og innsmøring med after sun før vi spiste middag i restauranten.  En spennende dag – noe som vi ikke hadde gjort før.  Det var en trøtt gjeng som sluknet forholdsvis tidlig denne dagen.  Det er godt å bruke kroppen til noe annet enn å ligge og sole seg å høre på radio.  I morgen onsdag  – da har vi ingen planer.  Vi får se hvordan denne dagen blir.

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.