Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag – 3; Kristiansund – Rørvik

søndag 21. juni , 2020 kl. 22:30 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

Hvilken dag her vi hatt i dag.  Strålende sol og lite vind.  Dette er helt utrolig – fra 23 grader nå kl 2100 midt ute i storhavet til rundt 30 grader i Trondheim.

Dagen begynte ganske tidlig  – ikke mye etter kl 06 begynte jeg å føle at natten nå var over.  Det var en rolig natt  – når en ser bort i fra de havnene som vi skulle inn til.  Det blir et utrolig «leven» med kraftige navigeringer og høy motorkraft.  Jeg våknet selvsagt da vi skulle innom Molde og Kristiansund, men jeg falt til ro igjen ganske snart.  Denne morgenen ble det en tur på treningsrommet.  Det var kun to stykker der da jeg kom, men de var nærmest ferdig.  Det var en ledig tredemølle til meg – så da var jeg fornøyd.  Jeg fikk en liten løpetur på møllen – ikke lang, men nok til å få opp pulsen.  Deretter gikk jeg en stund på møllen.  Hadde tenkt å ta en runde på sykkel også, men der kom det to stykker som okkuperte de to syklene som var der – så da fikk jeg heller gi meg.  Hadde fin utsikt til omgivelsene langs Trondheimsfjorden da jeg løp / gikk på møllen.  Etter treningen – gikk jeg rundt for å finne et sted jeg kunne få kaffe.  Det var ikke spesielt lett – men fikk tak i en kopp i resepsjonen.  Det var ikke meningen at jeg skulle få en slik, men de var da snille denne gangen. En god dusj følger med etter treningen – og så slappet jeg av i sengen en stund.  Det er jo litt tidlig å gå og spise frokost kl 0800 syntes jeg.  Prøvde å få tak i fruen på telefon, men det var nok et litt optimistisk påfunn. Hørte på radio – «opptur» mens jeg sløvet i sengen.  Hyggelig radio og nå er det ferie.  Dette er bra.

Etter frokost tok jeg kaffen med meg opp på soldekket hvor jeg landet godt i en solstol mens jeg så innseilingen til Trondheim.  Vi ankom litt over kl 10 denne søndag morgen.  Det var stille på kaien.  Jeg ventet litt på soldekket inntil alle som hadde dårlig tid var kommet seg ut.  Ruslet pent og pyntelig ut av båten – bortover kaien og mot jernbanestasjonen.  Deretter med stødig kurs inn mot sentrum.  Hurtigruten ligger greit til i forhold til sentrum.  Det tar ca 10 – 15 minutter  – så er en i sentrum.  Søndag morgen er vel ikke den travleste dagen i Trondheim.  Det var en del turister som gikk gatelangs med store kofferter i starten.  Noe senere, rundt kirketid, kom mange som skulle ut i byen for å drikke kaffe og spise frokost.  Jeg gikk en tur oppom Nidarosdomen – før jeg landet på en kaffebar med bord ute i solen. Her slang jeg meg ned og drakk en dobbel Americano og ringte opp fruen.  Nå var hun klar til å snakke med meg.  Hun hadde vært tidlig våken, men hun hadde ikke telefonen i nærheten.  Vi pratet litt rundt det som hadde skjedd lørdagen og vi hadde vel hatt det bra begge to.  Etter kafferasten ruslet jeg tilbake til båten.  Her slo jeg meg ned i en god solstol på soldekket og tok meg en is.  Isen de har på båten er bare helt fantastisk.  Det er en lokal produsent fra Finnmark. Det finnes mange varianter.  De fleste er vi kjent med fra før, men tørrfisk is er vel litt spesielt.  Jeg tror ikke dette blir noe stor salgssuksess.  Is er bare så godt at jeg kunne nok ha spist dette både til morgen og kveld.  Det gjør jeg vel i praksis også – en is på formiddagen og en is på ettermiddagen.  Hvorfor ikke – I følge PT-treneren så er proteiner viktig – og jeg velger is som en viktig protein kilde. Dermed basta.

Båten skulle forlate Trondheim da det nærmet seg lunsj – dette blir den første dagen jeg spiser lunsj på båten.  Lunsj er vel å ta det litt ut – vi kan vel egentlig kalle det middag.  Tre retter, blomkålsuppe, Seiebiff og en pudding til dessert.  Som drikke – da ble det et glass rosevin.  Etter lunsj må jeg hvile – en halvtime på øret passet bra og det gjorde godt for kroppen.  Vi var kommet godt utover Trondheimsfjorden  da jeg var klar for dagens andre økt.  Ruslet opp på dekket – kjøpte meg en dobbel Americano, tittet på landskapet og hørte på lydbok.  Det nærmet seg slutten på Brobyggerne – og det var vel greit at den nå var ferdig.  En ok bok, men ikke noe mer enn det.  Solen skinte og det var bare å la tankene fly sammen med et utrolig fint landskap som gled forbi synshorisonten.  Vi nærmet oss Folda – som er et åpent havstykke hvor det kan være mye vind og høye bølger.  I dag – knall sol og ikke et vindpust.  Jeg hadde gruet meg litt til dette havstykke – da jeg tidligere har hatt dårlige erfaringer her.  Middagen ble servert på samme tidspunkt – så det kunne vært en stor mulighet at inntak av middag kunne bli forstyrret med høye bølger.  Det var ikke en bølge – helt flatt hav – og da ble det både middag og med et glass rosevin til.   I dag var det laks til middag – den var så god at jeg «byttet» desserten med en porsjon laks til.  Smaskens.    Jeg kjøpe en dessert allikevel.  Det ble en Irish som jeg tok med meg på soldekket og koste meg.  23 grader, vindstille og solen skinte fra knallblå himmel kl 21 om kvelden.  La oss håpe at dette været følger oss hele veien til Kirkenes. 

Etter et par timer over Folda – så dukker Rørvik opp.  Sist jeg var her, gikk fruen og jeg på Hurtigruten sørover til Trondheim med syklene våre.  Vi hadde da syklet fra Bodø langs kystveien til Rørvik.  Litt artig å tenke på at jeg skal sykle deler av den strekningen i år også, men ikke til Rørvik.  Rørvik blir siste anløp i dag.  Over midnatt  så stopper vi i Brønnøysund, Sandnessjøen og Nesna før det blir morgen igjen.

Da takker jeg for i dag – en knalldag vær- og opplevelsemessig – som jeg også håper at morgendagen vil bringe.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.