Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag – 6: Øksfjord – Berlevåg

torsdag 25. juni , 2020 kl. 06:08 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

I dag kom væromslaget.  Grått vær og lett duskregn.  Ikke noe vind om morgenen med det skal etter sigende blåse litt opp utover dagen.  I løpet av natten har vi stoppet i Øksfjord og Hammerfest.  Det blir alltid litt rabalder når vi legger til kai – jeg merker fort uansett hvor dyp søvn jeg har når vi kommer frem til et nytt sted.  Fikk en liten tur på møllen i dag også – en grei start på dagen.  Når båten beveger seg så får jeg automatisk ulike stigninger og nedoverbakker på møllen. Det blir som i et kupert terreng.  Det blir frokost i dag også – og strukturen på serveringen blir bedre dag for dag.  Vi ankom Havøysund rundt frokosttid.  Det er jo ikke en spesielt spennende plass, men for vi som er litt eldre husker en tv-serie for barn som ble tatt opp på Havøysund.  Det er vel ikke derfor Hurtigruten kommer inn hit vil jeg tro, kanskje anløpene fra Hurtigruten er en av de meget få koblinger som dette stedet har til omverdenen.

Det var ikke noe vær å sitte ute i.  Da var det veldig greit at de var god plass i salongene i 7 etg.  Vi nærmet oss nå Honningsvåg.  Her skulle mange av båten på tur til Nordkapp.  Nå var det riktig surt ute.  Det blåste kraftig og det regnet lett.  Det kunne umulig bli en fin opplevelse å gå der på platået i sterk vind, regn og tungt skylag.  Jeg ble ikke med – jeg har vært der flere ganger tidligere i slikt vær – det er ikke å anbefale.  Jeg håper det blir bedre – ihvertfall ikke så mye vind når jeg kommer hit på sykkel om en ukes tid.  Jeg gikk en tur inn i sentrum.  En tur innom butikken og posten.  Sendte en liten pakke hjem til fruen – noe skitne klær og øretelefoner som jeg ikke ville ha med resten av turen.  Når vi sees i Tromsø så får jeg kanskje noe rene klær i retur.  Det ble absolutt ingen lang gåtur i Honningsvåg – tøft vær for oss søringer, men sikkert helt ok for lokalbefolkningen.  Jeg satt og myste i salongen og hørte på Amalie Skram, Hellemyrsfolket.  En grei bok å høre på.  Det ble en dobbel americano da vi tøffet ut på bølgene «blå» etter avsluttet besøk i Honningsvåg.  Vi satte kursen mot Kjøllefjord.  Ved innseilingen til Kjøllefjord kommer vi til Finnkjerka.  De spisse formasjonene er dannet av havet. Som en katedral med tårn og spir stiger de opp av sjøen. Litt artig å se, men jeg tror ikke det har noen religiøs kobling.  Det er rett ut i det åpne havet.  Det blir noen dønninger som gjør at båten «ruller» nesten behagelig.  Blir noe døsig av det. Tok en liten dupp på lugaren.

Det er ikke mye som skjer på en båt når været er slik som i dag – dette er vel den første dagen hvor jeg har vært veldig glad jeg har en lydbok som jeg kan høre på.  Vi kommer ved middagstid inn til Mehamn  Dette er den nordligste stedet på fastlandet som Hurtigruten legger til.  Honningsvåg er jo en øy – så da teller ikke den.  Det bor i underkant av 1000 personer her – så det er ett tett lite samfunn.  Mange husker sikkert Mehamn ulykken i 1982 hvor et fly styrtet i havet.  Tragisk ulykke hvor 15 mennesker mistet livet.

Etter middag begynte jeg å pakke sammen sakene mine i lugaren.  Har sjekket værmeldingen veldig ofte i dag.  Hvilket vær får jeg de første sykkeldagene.  I morgen når vi ankommer Kirkenes skal det være bra vær – 12-20 grader, noe vind og ikke noe regn før sent ettermiddag.  Jeg må finne klær som passer til dette.  I morgen skal jeg enten «bare» sykle til Storskog eller Grense Jakobselv. Det er 85 kilometer lengre t/r til Grense Jakobselv og jeg må vurdere hvor langt jeg skal sykle denne dagen.  Det som avgjør er hvordan utsiktene er på fredag – hvor jeg skal ha «langturen» på 140 kilometer. Blir det mye vind denne dagen så må jeg vel spare på kreftene dagen før.  Jeg får tenke på det når jeg sover min siste natt på hurtigruten.  Vi skal ankomme Kirkenes kl 0900 i morgen tidlig – og DA begynner selve sykkelturen.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.