Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag-41: Førde – Leirvik

onsdag 29. juli , 2020 kl. 20:03 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

Tøff start – deretter bare moro.

  • Dagens Tråkk: 84,06 km
  • Antall høydemeter: 1.120 m
  • Temperatur: 12 – 20 grader, snitt 15
  • Været:  Null regn og vind, overskyet og noe sol.

Jeg stresset ikke denne morgenen.  Dagens etappe er bare på 84  km – og da kan jeg sløve litt og spise en god frokost i spisesalen.  Da ble sykkelen stående i resepsjonen – helt alene.  Nå begynner frokosten å bli mer eller mindre normal – det eneste som mangler nå er bacon til speileggene.  Men resten er veldig bra.  Bare at det nå er buffet er et stort plusspoeng.

Det ble en brå start i dag.  En oppoverbakke lang som et langt år, det ble 350 høydemeter før jeg egentlig hadde begynt å sykle. Bakken var lang og litt bratt og da blir jeg en smule heit i kroppen.  På toppen måtte jeg skifte overdelene da de hadde blitt litt våte.  Tok et lite blikk bakeover å så Førde fra et fugleperspektiv.  Solen var begynt å titte frem.  Passerte flyplassen i Førde før jeg satte kursen nedover i dalen.  Nå kjørte jeg på RV57  og da er det mye mindre trafikk.  Veien er heller ikke dimensjonert for «biler» – ihvertfall ikke store biler.  Sykkelen har god plass og større biler har litt trøbbel med å kjøre forbi, men det bekymrer ikke meg.  Trillet nedover og naturen «brettet» seg ut i en skur av opplevelser.  Her er fjellet Kvamshesten eller Storehesten som det heter.  Fjellet er på 1.209 meter og her arrangeres et toppløp hvert år.  Kanskje dette er noe for datteren neste år.  Det tar vel ikke mer enn 50-60 minutter – så det er fort gjort. Dette er absolutt ikke noe for meg.

Det går jevnt og trutt nedover – og det er absolutt ikke mye trafikk.  Blir nesten salig når været er bra – fuglene kvitrer og naturen viser seg fra den beste siden.  Selv om det var blitt noen timer ut på dagen – så er det fortatt morgenstemning i luften. Jeg har nå satt kursen mot Dale i Sunnfjord.  Nå blir veiene litt mer opp og ned – og det kommer noen små tunneler som skal forseres.  Jeg bruker trixet til Ellen med å trø mye i nedoverbakken slik at jeg får farten oppover.  Da blir det lettere – sies det.  Det er lenge siden jeg ikke fikk lov til å sykle igjennom tunneler.  Rett før Dale så kom en slik tunnel – da var det bare å sette kursen utenfor denne tunnelen.  En fin vei og her var 3 små tunneler som nå kun var for syklister.  Ikke noe problem med å sykle på denne omkjøringsveien- og da er det helt greit å unngå disse lange tunnelene hvor bilene har rangen.  I Dale så ble det en kort lunsj på en bensinstasjon.  Det ble det «nei-mat» – men det er det som er her.  Pause må jeg ha etter 40 km sykling.  Resten av turen nå er på smale veier – som er sjarmerende for oss som syklister og mer krevende for biler – og spesielt det med campingvogn / bo-biler.  Jeg kan bare trille videre uten problemer.  En bil med en stor campingvogn og en bo-bil møtte hverandre på en rimelig smal strekning.  Jeg så svetten piplet litt frem fra begge sjåførene – da det ikke var mulig å passere hverandre.  Noen måtte rygge – hvem som gjorde det vet jeg ikke.  Det minner vel om en reklamefilm og en Fleksnes episode. Jeg kjørte bare sikksakk mellom dem og trillet videre.  Det tok er stund før bo-bilen tok meg igjen – så det løste seg da skjønte jeg. Det kom en ny høyde og denne var «bare» på 225 moh.  Jeg gikk noe av disse høydemeterne – jeg trenger ikke å presse all saften ut av beina.  Det er fortsatt noe kilometer igjen til Svinesund.

På toppen av den siste høyden var det en rasteplass.  Jeg stoppet her og fant frem resten av matpakken som jeg smurte på Eid.  To skiver med kalkun og egg sammen med en YT drikk  – dette var smaskens.   Nå var det bare å trille de siste 12 kilometerne ned til Leirvik.  Det var mange høydemeter som jeg skulle ned og det er alltid koselig å trille stille og rolig helt frem til mål.  Jeg hadde fått en SMS fra hotellet – hvor de ønsket meg velkommen og fortalte at rommet jeg skulle ha var nr 10 og nøkkelen stod i døren.  De åpnet ikke resepsjonen før kl 17 og dersom jeg kom før det, var det bare å ta i bruk rommet.  Jeg kom allerede litt over kl 15 – og det er litt stusslig når det er «så stille».  Det er mulig det er «bare» er corona som har skyld i dette, men jeg tror en del av overnattingsstedene tar dette litt lenger enn høyst nødvendig.  Jeg fant rommet mitt – bar opp alle sekkene og til slutt så bar jeg opp sykkelen opp i andre etg.  Et fint rom – utsikt rett ut mot Sognefjorden.  Det som var det mest positive på dette hotellet er at de Nespresso maskin i fellesområdet.  Her kunne jeg lage meg mange gode kopper med god kaffe.

I morgen så er det to ferger som gjør planleggingen litt mer utfordrende.  Det første er fra Rysjedalsvika.  Det er kun 6 km fra hotellet.  Den første fergen går 0645 og neste er 0905.  Siden jeg har et lang dag i morgen så får jeg ta den første fergen.  Ferge nr 2 – den går hver time, da trenger jeg ikke å time det så veldig.  I morgen blir det rundt 125 km å trille før jeg kommer frem til Bekkeveien i Bergen hvor jeg skal overnatte hos broderen.  Et drygt stykke, men til gjengjeld så blir det mindre på etappen dagen etterpå.  Været i morgen: det skal regne i starten – og skal det bli lettere i løpet av ettermiddagen.  Dagen blir uansett bra.

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.