Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag-4 Kittelfjäll – Vilhelmina

torsdag 3. august , 2023 kl. 22:41 i Sykkeltur Sverige 2023. 0 kommentarer »

Dagens Tråkk:

  • Antall km: 131,73
  • Antall høydemeter: 1.026
  • Temperatur: 12 – 22 grader (snitt 16)
  • Været: overskyet men med solgløtt mot slutten. Noe motvind hele dagen

Det hadde regnet i bøtter og spann hele kvelden og natten. Stod opp ved 6 tiden for å følge med om og når det blir opplett. Ikke noe håp her nei – satt og sturet og hørte på radio. Jeg sendte dette bildet inn til Østfold sendingen på P1. Dermed ble jeg oppringt, var med på direkten. Det ble en hyggelig prat. Ved 9 tiden så begynte det å lysne. Det var fortsatt mye grått vær, jeg pakket meg inn i tilfelle det skulle begynne å regne igjen

Det ble en lang dag på sykkelsetet. Jeg hadde vurdert å ta en litt kortere vei, men den fant jeg ikke. Jeg syklet på Svenskeleden. En fabelaktig vei – som var bred og det var lov til å kjøre i 90 km/t. Jeg var ikke oppe i de hastighetene. Jeg fikk god fart på sykkelen i starten og tenkte at dette skulle gå greit.

Stoppet opp ved Dikanäs. Hadde spist en lett frokost allerede ved 7 tiden og nå var det på tide med en lett mellom måltid. På Dikanäs var det faktisk en liten cafe. Den stakk jeg innom – og fikk meg et rekesmørbrød og en kopp kaffe. Det er lov å kose seg – selv om en reiser alene.

I følge Google skulle jeg rett etter Dikanäs velge en vei som var noe kortere enn den som Sverigeleden hadde anbefalt. Den fant jeg ikke – selv om jeg fulgte Google sine anvisninger. Jeg fant derimot veien med et skilt til Vilhelmina og Stalon. Vel, det var her Sverigeleden ville at jeg skulle sykle. Veien var helt super – og da syklet her.

Jeg var litt skeptisk før jeg dro på turen om disse veiene som «svenskeleden» anbefalte som sykkelveier var noe tess. Har de asfalt – er det noen krøtterstier som jeg skal sykle på. Så feil kan jeg ta – i hvert fall hittil. Disse veiene er mye bedre enn vanlige europaveier i Norge. Bredere, kjempefin asfalt og ikke minst lite trafikk. Jeg koste meg – selv med noe motvind – og været var egentlig veldig bra. Dette var også en dag hvor det ikke var så mange «fjell» som skulle forseres. Noe bakker var det selvsagt, men ikke verre enn en liten tur rundt Vannsjø i Moss. Det ble totalt sett litt over 1000 høydemeter denne dagen også.

Stalon var et sted som var godt skiltet til. Tenkte at dette måtte være et sted hvor det var noen butikker, kanskje en cafe og noen steder å sitte og slappe litt av. Jeg har syklet rundt 70 km til Stalon og har da litt over 60 km til Vilhelmina. Men det var «ingenting» – Stalon var et kryss. Jeg kan knapt si at det var noe mer enn en nedslitt bensinstasjon (ikke noe bolleland her nei). I bua – hadde de sjokolade og is. Jeg kjøpte en sjokolade og en is. Dett var dett.

Dro videre etter å ha spist isen og begynte å tråkke litt hardere. Veien er nesten rett frem. De siste 40 km fikk jeg veldig god fart på sykkelen. Stoppet opp underveis for å spise litt lunsj – det ble ved veien og ikke på denne lille odden ut mot Volgsjøen som jeg fant litt senere denne dagen.

Jeg begynte å bli litt mør i beina nå. Kanskje litt ukonsentrert også. Syklet inn i Vilhelmina for å finne hotellet hvor jeg skulle bo på. Det heter det «lille hotellet» og det er ikke stort. Det ligger ikke ved hovedveien, så jeg måtte se etter skiltet. Jeg syklet forbi skiltet to ganger – skiltet var også lite og dermed ikke helt lett å få det med seg. Vel jeg fant frem – sykkelen fikk et eget rom og jeg fikk mitt. Koselig rom som faktisk var ganske stort.

Ryddet litt ut av sekkene og etter en rask dusj, var det på tide med en rusle tur. Fant en liten Thai-food vogn og kjøpte meg litt middag. Spiste den ute i solen på en benk. Kjempe godt. Ruslet litt rundt i byen for å få opplevelsen av å være en turist. Kroppen begynte å hangle litt – da blir det god stolen på hotellrommet resten av kveld.

Hva med i morgen – fredag 4 august. Da skal jeg til Åsele – en tur på rundt 75 km. Det skal regne litt i morgen i følge YR. Vel det skal vel gå.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.