Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag-54: Moss – Svinesund

tirsdag 11. august , 2020 kl. 20:40 i Fra Storskog til Svinesund.. 8 kommentarer »

En kort tur – og så var det over

 • Dagens Tråkk: 59 km
 • Antall Høydemeter: 468
 • Temperatur: 20 – 33 grader, snitt 23
 • Været:  Delvis skyet  – så strålende sol

Noe rart at denne ekspedisjonen nå går mot slutten.  Kun en liten tur igjen – og jeg skal være fremme kl 15 på Svinesund.  Da har jeg egentlig god tid denne morgenen.  Fikk ryddet litt og så var jeg klar til å dra.  I dag trengte jeg ikke så mye bagasje. Kun vesken med reperasjonskitt og noe klær i tilfelle.  Da ble sykkelen veldig lett og mer «ustabil» enn tidligere.  Kun en overgang uten sykkelvesker.  Været var perfekt for sykling.  Litt god varme og en svak medvind.  Jeg hadde beregnet rundt 4 timer til Svinesund – ca 15 km /t.  Det gikk en smule fortere.  Første delen av veien følger første delen av turen rundt Vansjø og forbi fruens jobb.  Sykkelsti hele veien og da er det jo litt enkelt. Det er fine veier inntil jeg kommer til Sarpsborg.  Jeg skal følge rv 118 og den er vel ikke like grei mht sykkelstier/fortau og veidekke.    Sarpsborg sentrum er ikke designet for sykkel – og det blir litt problematisk å få flyt gjennom denne byen.  Ut på andre siden av byen blir det mye enklere og bedre.  Her har de investert i en solid sykkelsti som følger veien helt til Skjeberg.  En super investering for byen og da kan de også finne litt ut gode sykkelstier i sentrum også.

Det var ikke så mye å si på farten og jeg lå godt foran skjema til 1500 på Svinesund.  Stoppet på bensinstasjonen i Skjeberg og kjøpte min favoritt pausemat – is og kaffe.  Koste meg i solen utenfor stasjonen og nøt sommerværet.

Fikk trille litt videre og kom til Ingedal kirke.  Et staselig byggverk.  Ingedal kirke er en langkirke fra 1250 i Sarpsborg kommune. Den tilhører Søndre Borgesyssel prosti. Byggverket er i stein og har 150 plasser.

Ingedal kirke var sentral under kampene mellom Svenskene og Nordmenn etter Kielfreden i 1814.  Svenskene kom inn i Østfold i august 1814 og de slår leir på engene ved kirken.  Det ble noen kamper i området – svenskene var overlegne antall messig.  Kampene endte med våpenhvile den 14 august samme år.

Der var ikke så mange km igjen til gamle Svinesundbroen.  Kom dit noe før planlagt og fikk landet på en god måte.  Det var ikke mye folk her – vil tro det er mer trafikk over den nye broen.  På Storskog i Finnmark tok jeg et bilde over mot den russiske grensen.  Det var ikke mye trafikk der heller – og som dere ser så er det forholdsvis rolig her ved Svinesund også.  Da har jeg syklet fra grensen mot Russland i nord til grensen mot Sverige i «sør».  En sprø idé for et par år siden har nå blitt en realitet denne sommeren. Da er jeg offisielt ferdig med denne sommerturen – ble tatt i mot av en kompis, fruen og den eldste sønnen.  Veldig koselig dette.  Fikk blomster og de viftet med flagg.

Det har vært en stor opplevelse. Noen vil vel si en Egotrip, men jeg vil vel ikke bruke det ordet.  Om et par dager vil jeg skrive noen refleksjoner på det jeg har vært igjennom.  Vil jeg gjøre det en gang til – en langtur – JA, men ikke nødvendigvis i Norge neste gang.

 

Annonser


Kommentarer

 1. Rune sier:

  Gratulerer med vell gjennomført tur Espen. Du imponerer 💪🏽💪🏽💪🏽 Blir din neste tur i utlandet , blir jeg med 🚴💨💨 🍺🍷

  • espenstur sier:

   Takker – har gjennomført med stil. Bein, armer og hode har fungert perfekt – og med en god sykkel så er det bare å trille fremover.

 2. Wenche sier:

  Gratulerer så masse med vel gjennomført sykkeltur! Jeg er utrolig stolt av deg!

  • espenstur sier:

   Takk – kjære datter. Jeg er imponert over deg også – med dine løp og det du har vært igjennom nå

 3. Signy sier:

  Gratulerer med gjennomført sykkeltur, Espen! 🇳🇴🎺 Svein Atle hilser også – vi er imponert! Og nok en gang, takk for at du la turen om hytta.😄

 4. Terje sier:

  Gratulerer med gjennomført sykkeltur. Har fulgt med på bloggen hele veien. Du har stått på selv om været ikke har vært på din side.

  • espenstur sier:

   HYggelig at du har fulgt med. Det har vært en tur med mange gode opplevelser, noe vær som ikke har gått min vei – men slik er det gjerne.(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.