Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Reisen til England

søndag 7. juli , 2024 kl. 17:18 i Sykkeltur i England, Sykkeltur i England. 0 kommentarer »

Torsdag morgen er vi klar. Vi må tidlig opp, flyet skal lette kl 0810. Rundt halv fem setter vi oss i bilen med retning Gardermoen. Været er helt ok så langt ut på dagen, men det skal regne ganske mye i Oslo denne dagen. Vi har hørt mye rundt utfordringer med SAS disse dagene. Enten er det noen tekniske problemer eller så mangler de personell. Kommer vi oss avgårde mon tro.

Alt gikk veldig bra. Vi satt i flyet og tiden gikk – og vi fikk en melding over høyttalerne. Vet er et «lys» på panelet til kapteinen som ikke vil slukke. Da er vi i gang tenkte vi. Blir det en kansellering? Men teknikeren som kom fixet dette. Vi kom avgårde ca 1 time forsinket. Vi rakk også bussen fra Central Bus station på Heathrow som skulle bringe oss helt frem til Oxford. Alt klaffet.

Vel fremme i Oxford – hvor finner vi hotellet. Dette er en by på rundt 170.000 innbyggere + 30.000 studenter. Da er det en stor by. Jeg er veldig takknemlig for Google. Det var enkelt å finne veien til hotellet – kun litt over 1 km å gå med koffertene. Det som alltid blir noen utfordringer er når det er store byggearbeider på veien. Det var det her også. De bygger opp jernbaneområdet i Oxford, og her må vi passere. Litt frem og tilbake, nye gangveier og over noen mindre hindringer – så kom vi frem til hotellet. Her ble vi varmt ønsket velkommen.

Hotellet heter «River hotel» og det ligger rett ved siden av Thamsen. Da passer navnet på hotellet. Vi ruslet langs kanalen / elven – været var bra og det er riktig trivelig å se disse kanalbåtene som ligger langs bredden. Det ble et par kilometer langs elven før vi fant en bro som førte oss inn i hjertet av Oxford. Oxford er en stor by i norsk målestokk, men knapt bl,a Englands 50 største. Det er ikke vanskelig å se at dette er en gammel by – fra rundt 700 tallet. På 900-tallet ble Oxford en viktig militær grenseby Ved flere anledninger ble byen angrepet av danske vikinger. Oxford ble hardt ødelagt under den normanniske invasjonen i 1066.

Vi hadde mottatt en GPS rute som vi kunne følge for å få med oss de største attraksjonene og pubene i Oxford. Bare for å si det «enkelt» – det er en hel haug med Point of Interest i denne byen. Vi måtte velge med omhu. Vi valgt spesielt Bodleian Bibliotek, som er et av de eldste bibliotekene i Europa. og det nest største i Storbritannia. Her var det mye sikkerhet – gamle bøker noen allerede fra 1435. Det er rundt 13 millioner trykte manuskripter / bøker som tilhører Bodleian bibliotek

Vi måtte finne en litt spesiell pub da vi ruslet rundt i Oxford. Vi «valgte» ut (eller kanskje GPS anbefalte denne sterkt) Turf Tavern. En pub med tradisjoner. De åpnet sine dører for å servere øl og noe å bite i til den litterære eliten, politikere, presidenter og filmstjerner i 1381 (vil tro at filmstjernene er av nyere dato). Den eneste som ikke har gått forlatt puben ved stengetid er Rosie, etablissementets spøkelse som fremdeles venter på at hennes elsker skal komme tilbake

I morgen begynner den store sykkelturen. I følge YR så skal vi ikke få spesielt pent vær, men vil tro at vi har klær til å takle været.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.