Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 6 Kingham til Woodstock

onsdag 10. juli , 2024 kl. 22:41 i Sykkeltur i England. 0 kommentarer »

En fin tur på sykkelsetet til Woodstock. Det var noe yr i luften da vi spiste frokost, men det forsvant da vi tok frem syklene. Ellers så tittet solen frem flere ganger

Dagens Tråkk

  • Antall kilometer: 44,53 km
  • Antall høydemeter: 550 m
  • Temperatur: 13 – 21 grader, snitt 16,5
  • Været: Fint sykkelvær, noe overskyet med med glimt av sol. Vind, mye vind både mot og med.

Som dere ser på kartet – så sykler vi mye rundt omkring og det kan noen ganger være litt forvirrende sykling. Det virker som vi skal innom alle de små landsbyene som finnes i området. Det finnes et uttal av puber og kirker. Noen ganger finner vi noen stilige hus og som vi må ta bilder av. Her fant vi et hus med stråtak. Samme type tak har vi sett i Danmark og i Japan. Sikkert mange andre steder også. Vil tro at slike tak krever noe mer vedlikehold en andre tak.

Landskapet i Cotswold ser veldig likt ut – uansett i hvilken himmelretning du ser. Forholdsvis flatt, men det er utrolig hvor mye mindre bakker en kan få ut av det. Noen andre viktige punkter at det finnes en haug med mindre hus i klynger som er landsbyer eller som andre kaller «et befolket sted». Som tidligere nevnt – så er det alltid en kirke blant de 5-10 husene. Selv om det ikke bor så mange personer i disse landsbyene, finner de ca 100 ganger flere sauer pr innbygger.

Det er utrolig hvor mange små og smale veier som de har funnet for oss. Retningene går på kryss og tvers, og det funker bra. Men for et par dager siden havnet vi på en traktor vei og i dag ble vi geleidet inn på en «natursti». Fin å gå på, men ikke så hensiktsmessig å sykle på. Det var litt for mange røtter og planter som gjorde fremkommeligheten vanskelig. Så lenge det ikke regnet (eller en stund siden det hadde regnet) – så funket det. Ellers så kunne dette bli 5 lange kilometer. Da vi kom til hotellet måtte vi rense sykkelen for jord og blader.

Vi kom litt for tidlig frem til hotellet. Rommet var ikke klart, men vi fant da noe å gjøre. Afternoon Tea med Prosecco kunne ble en god lunsj i dag. Det smakte utrolig godt og vi kunne nyte måltidet i solen i bakgården til hotellet. Vi ble litt «salig» etter denne lunsjen. Vi fikk rommet ikke lenge etterpå, dusjet og fikk på oss litt andre klær. Vi hadde en ny aktivitet denne dagen også.

Blenheim Palace er en monumental herregård. Den er den eneste herregården i landet som har navneleddet palace uten å ha vært en bispegård. Blenheim ble reist mellom 1705 og ca. 1722, i den kortvarige stilen engelsk barokk. Blenheim var opprinnelig ment som en gave til John Churchill etter hans militære triumf mot Frankrike.

Winston Churchill ble født her og dette var hans «hjem» frem til hans død. Blenheim Palace er fortsatt «bolig» til den nåværende Duke of Marlborough som nå er blitt den 12 i rekken.

Blenheim ligger i sentrum av en stor park, et klassisk eksempel på den engelske landskapshagens bevegelser og stil. Bygningen er et verdensarvsted.

Utformingene av rommene på Blenheim er gjort etter datidens rettsetikett reglene. Det er nøye planlagt hvordan det skal se ut. og hvor de skulle ligge i bygningene. Rommene ble designet som en akse av rom av økende betydning og offentlig bruk, som til slutt første til «sjefsrommet». Om det er like praktisk i dag – er nok veldig usikkert. Men det er fremdeles en bolig for «Duken». Det er i hvert fall mye å vedlikeholde.

Dagen begynner nå å gå mot slutten. Vi spiste middag på puben Kings arms. Her var det folksomt i dag. England spiller mot Nederland i Europamesterskapet i fotball. Vinneren her skal spille mot Spania i finalen på søndag. Det var ikke mye lyd i fra puben da Nederland gikk opp i 1-0. Vi forlot puben da. Vil tro at det ble litt mer moro da England utlignet et par minutter senere. Hva resultatet blir til slutt – det vet jeg ikke akkurat nå.

I morgen skal vi sykle rundt 56 km til Bibury. Det er en forholdsvis flat rute med noen «humper» her og der. I følge YR skal dagen blir bra. Lett overskyet og med spredte solglimt. Litt lenger enn i dag og det skal vi klare




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.