Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 12 Lechlade til Wallingford

tirsdag 16. juli , 2024 kl. 22:25 i Sykkeltur i England. 0 kommentarer »

Det var en lang tur og det var helt riktig. Det var spådd regn, men det ble bare 5-10 minutter med yr. Solen tittet frem, men den ville ikke leke med oss i dag.

Dagens Tråkk:

  • Antall kilometer: 76,98 km
  • Antall Høydemeter: 683 m
  • Temperatur: 12 – 23 grader, snitt 15,9
  • Været: Overskyet, tunge skyer, en liten skur og bittelite sol. Vind – ikke noe spesielt.

Siden vi skulle sykle langt i dag, og meteorologen hadde lovet en del regn, ville vi reise litt tidlig. Vi spiste frokost rundt halv åtte. Vi var ikke spesielt sultne, men vi fikk da trykket ned noen toast. Vi kledde oss med vanlige sykkelklær, vi får heller ta på oss regntøy når det er nødvendig. Vi pakket syklene og trillet sakte ut på veien. Det var ikke spesielt mange biler så tidlig om morgen. Det var helt greit for oss.

I dag skal vi sykle mye på mindre veier, skogsstier og rene sykkelveier. Vi kom ganske snart i gang, og jeg tok et bilde fra den ene siden av dalen til den andre. Vi skal sykle opp åsen på andre siden – det lyse grønne feltet på bildet. Her skal det være mulig å se en «hvit hest» som er laget i terrenget. Tror ikke dere kan se det, men det en der nok. Åsen heter «the white horse hill».

Nå er vi på andre siden, dvs det hvor den hvite hesten er. Vi trillet syklene oppover en smal vei, ikke noen tanker på å sykle opp denne bakken opp på åsen. En lang bakke som løftet oss opp litt over 100 høydemeter. Vi har ikke fått noe helhetlig bilde av hesten, vi fikk noen mindre elementer som gjorde at hesten ble betydelig «halt».

Slik ser den ut, dette bildet er hentet fra internett.


Det var mye lange bakker i dag, og når vi trodde vi var ferdig med dem, så kom det en til gitt. Det hadde nok vært mulig å sykle opp denne bakken, men som dere ser så er underlaget ganske vanskelig å sykle på. Vi fikk bite tennene sammen og «jobbe på» som Japanerne sier. Veien som vi sykler på er en historisk «Ridgeway» som har blitt brukt i over 5000 år til å frakte dyr, soldater, mat og nå syklister.

Litt før kl 12 trillet vi inn i byen Wantage som er en markedsby i distriktet «Vale of the White Horse». Byen er kjent som fødestedet til kong Alfred den store i 829. Det bor litt over 11.000 personer i denne byen. Vi var nå «halvveis» på dagens etappe

Vi stoppet her for å spise lunsj, litt sulten kanskje, men mat er greit å få med på de neste 40 km.

Det var spådd (i hvert fall på de ulike nettstedene for været) at det skulle regne kraftig fra rundt kl 14-15 denne ettermiddagen. Vi så mange mørke skyer, men heldigvis ramlet regnet ned de stedene ikke vi var. Det var flere steder som vi syklet på som hadde hatt kraftig regnvær ikke så lenge før vi kom. Store dammer i veien, men vi fikk ikke dette på oss. Vi takker for det.

Vi nærmet oss nå Wallingford. Et koselig sted som også har rundt 11.000 innbyggere. Wallingford er en liten markedsby i den øvre Themsendalen i det sørøstlige England.

Rådhuset ligger i hjertet av byen på markedsplassen. Rundt denne verneverdige bygningen ligger mange uavhengige butikker som Wallingford er kjent for. Byen er vert for vanlige markeder på fredager og lørdager og hver tredje tirsdag i måneden.

Wallingford ligger ved et vadested eller krysningspunkt ved Themsen, som normannerne brukte for å krysse elven under marsjen nordover under invasjonen i 1066. Det er sikkert noen «gærninger» som også kommer for å krysse Themsen i dag også, men det var fredelig da vi var her. Koselig å se så mange kanalbåter. Det var kø av kanalbåter som ønsket å «ankre opp» men det var ikke plass til alle. Vi satt på puben til venstre (som ikke kan sees på bilde) og så på livet gjennom en G/T og et glass Prosecco.

Det var er helt grei dag på sykkelen. Det går litt tid nå veiene ikke har så godt underlagt. Stein og røtter gjør at vi må sykle sakte og følge veldig godt med. Da tikker klokken fort. Vi kom frem – tørre – og da skal vi vel ikke klage så høyt.

I morgen er også er lang dag. Vi skal sykle litt i underkant av 80 km – til Windsor. Skal se om kan kan «kutte» turen litt ned med å ta en snarvei. Været i morgen skal etter sigende bli helt ok med en god del sol. Det er da noe….




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.