Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Den lange reisen

torsdag 26. juli , 2018 kl. 19:58 i Hawaii - tur med fruen. 0 kommentarer »

En ferie uten sykkel denne gangen, men det får gå. Transporten ble med fly.  Vi startet allerede tirsdag ettermiddag.  Ellen hadde vært på jobb, mens Espen holdt fortet hjemme.  Noe jobbing hjemmefra, men ellers så ble det mest rydding og gjøre i stand til avreisen.  Vi tok bussen kl 17 fra Moss.  Det er alltid en slager å bygynne reisen fra Høyda.  Det var varmt også denne dagen – temperaturen streifet 30 grader så vi ble litt svette av å rusle avgårde med 2 store kofferter, sekker og oss selv bort til holdeplassen.  Vi hadde god tid så Espen fikk en softis på Gobua.  Smakte fortreffelig – og det blir nok litt lenge til neste gang jeg får en slik en.  Vi hadde bestilt overnatting på Scandic ved Gardermoen.  Da ble det ikke så stressende morgen etter.  Vi startet den offisielle delen av ferien med en treretters middag og en flaske rosevin på hotellet før vi gikk til sengs.  Aircondition på hotellet var i stykker – så natten ble omtrent som vi lå i en badstu.  Det var varmt og siden hotellet lå ved E6 -så følte jeg at alle bilene var innom rommet før de kjørte videre.  Ble ikke så mye søvn denne natten, nen fruen hun sov godt.  Tidlig opp onsdag morgen. Mobilen skulle ringe litt før kl 0400, men jeg var våken før det – så den ble slått av før den begynte å «klimpre».  En rask dusj – før vi ruslet ned til resepsjonen for litt mat før bussen kom.  Vi kom raskt igjennom innsjekking og landet på SAS Loungen for en liten frokost.  Her satt vi til flyet skulle gå.  Det var stille og rolig på Gardermoen ikke så mye folk selv om det var midt i ferien.  Første etappe var til Munchen med Lufthansa.  En kort strekning på litt over 2 timer.  God plass på første rad – fikk frokost en en god kopp kaffe.  2 timer på flyet er akkurat så kort at jeg ikke kjeder meg så mye.  Munchen flyplass er oversiktlig og grei – vi fant raskt hvor vi skulle bevege oss og kom igjennom passkontrollen for neste destinasjon var USA.  Litt over 2 timer skulle vi vente her på flyplassen.  Vi sjekket mange butikker – solbriller stod øverst på listen over mulige innkjøp.  Vi fant ikke noen som Espen ville ha, derimot så ble det en liten veske til Ellen som passet godt til det antrekket som hun hadde på. Så det ble en veske denne gangen.

Vi skulle reise med United til San Francisco en strekning som tar noe over 12 timer.  Denne reisen skal bli litt mindre moro vil jeg tro.  Før vi fikk lov til å gå ombord ble passene sjekket nok en gang sammen med visum og et intervju for hva vi skulle gjøre i USA.   Vi slapp igjennom og fikk installert oss på flyet.  Det er alltid godt å starte med noe å drikke – litt champagne skader ikke.  12 timer på fly – det er skrekkelig lang tid og det ble laaaaangtekkelig.  Fikk sett et utall med episoder av Big Bang, Modern family og Will & Grace.  Spist rimelig god mat, god drikke og fikk sovet et par timer, Slå ihjel så mange som 12 timer det tærer på tålmodigheten uansett.  Er du først kommet inn på flyet og det har lettet – da har en ikke noe annet valg enn å bli med.  Vi landet etter 12 timer og norsk tid var rundt midnatt.  Lokal amerikansk tid 14:30 – der mistet vi 9 timer.  Vi hadde i underkant av tre timer fra vi landet i San Francisco til vi skulle videre til Lihue som er hovestaden på Kauai.  Kauai er en av de mindre øyene på Hawaii.   Tre timer – det skal være plenty med tid, trodde vi en liten stund.  Vi skulle jo bare igjennom passkontrollen, hente bagasjen og sjekke den inn igjen og skifte terminal.  Det går jo normalt rimelig greit.  Første hinder var passkontrollen.  Jeg tror at alle flyene fra Europa (og kanskje resten av verden) lander på samme tidspunkt – for det var kaos ved passkontrollen.  Det strømmet på av haugevis av personer – vi  kom inn i en kø og der ble vi stående.  Den beveget seg ca 10 meter på en halvtime og den var langt.  Men en rask hoderegning så ville dette ta mer enn den tiden vi hadde tilgjengelig.  Men etter rundt 45 minutter – så åpnet alle slusene seg og vi kom igjennom etter ytterligere 15 minutter.  Helt utrolig.  Vi fant bagasjen – gikk igjennom tollen og fikk avlevert den slik at den kom med på neste strekning også.  Vi ruslet litt rundt, ikke noe spesielt å kjøpe her utenom litt vann og en flaske med juice.  Hadde en kort stopp på United loungen før vi gikk videre til neste fly.  Klokken nærmet seg nå rundt kl 03 om natten norsk tid.  Espen var blitt litt tung i hodet, noe stresset men ellers forholdsvis rask og lett i kroppen.  Nei ikke idet hele tatt.  Jeg var som en potetsekk.  Den neste strekninge var i underkant av 6 timer, men ser jeg bort fra noen minutter for å finne setet mitt, drikke et glass med eplejuice før start så ble resten en sovende affære.  Jeg gikk vel i praksis inn i koma ganske fort.  Her sov jeg igjennom en ny middag, drinker og den normal flyunderholdningen.  Våknet kun et par ganger for å gå på toalettet. Jeg kan legge på nesten 5 timer søvn på dette tidspunktet.  Landet pent og pyntelig på Lihue flyplass – fant bagasjen vår og tok en taxi til hotellet.  Nå var jeg frisk og opplagt.  Vi skrudde klokken nytterligere tilbake 3 timer, lokal tid kl 20 og norsk tid 08 om morgenen.  Ble ønsket velkommen da vi sjekket inn, ruslet ned til rommet vårt og lempet inn all bagasje.  Vi måtte avslutte dagen med en tur innom baren.  Der ble det litt mat og et par drinker før vi på nytt fant sengene våre.  Etter ca 28 timer på reisefot hvorav 20 timer i luften – ikke mye søvn, da kan det være greit med litt mer avslapping før neste dag kommer.  Vi hørte på reiseradioen mens vi pakket ut og gjorde oss klar for natten.  Vår interne klokke var rundt kl 1100 om morgen så vi var litt spente på om vi kom til å sove godt denne natten.  Vi var trøtte – så vi satser på det.  Vi snakkes i morgen tidlig.

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.