Bloggnorge.com // espenstur
Start blogg

SYKKELTUR

Dag 0 Moss – Oslo – Bergen

fredag 19. juni , 2020 kl. 08:05 i Fra Storskog til Svinesund.. 0 kommentarer »

Da er jeg endelig i gang. En stille morgen – gikk en tur i Moss for å klarne tankene, litt jobbing og så kunne jeg gjøre meg klar.  Er litt spent på hvordan det blir å sykle med så mye bagasje på sykkelen.  Det er noen kilo ekstra, men etter noen dager på sykkelsetet så blir nok de ekstra kiloene også en vane.

Startskuddet gikk kl 10:52.  GPS  ble  slått på  og  live tracking på mobilen.  Da kan kona følge alle mine tråkk på pedalen.  Første strekning er fra Moss til Oslo.  En grei tur på 65 km med 471 høydemeter.  Det var varmt i dag (27 grader i snitt) – solen skinte og vi kan nesten kalle det vindstille.  Selv med varmen så var det en meget god start.  Jeg kjente selvsagt de ekstra kiloene med bagasje.  Litt vinglete sykling i starten og jeg er glad det er mange gir å velge mellom.  Strekningen Son – Vestby er ikke den mest inspirerende strekningen her i Norge, mye trafikk og store kjøretøy som skal inn til Asko.  Heldigvis er det mye sykkelveier her – selv om det er litt rotete. Tok en liten pause ved Gjærsjøen – en is og en brus.  Første pausen i solen på denne turen.   Turen til Oslo er nok ikke den mest krevende sykkelstrekningen på denne turen.  Kom frem til Oslo S ca 1 time før toget skulle gå.  Fant meg en «stille» krok på Oslo S – hvor jeg byttet fra sykkel utstyr – tok på meg shorts, t-skjorte og ikke minst byttet til vanlige sko.  Skal ikke så mye til før en ser litt mer «normal» ut.  Var usikker på om cafevognen var åpen på toget – så for å unngå «tørke» på toget – bunkret jeg drikke og mat før jeg gikk på toget.

Jeg hadde god tid – og stod og blomstret på perrongen en halvtime og ventet på toget.  Blir litt logistikk og stress når for å plassere sykkel og finne plassen når toget endelig triller inn på stasjonen.  Selvsagt stod jeg på feil sted – og måtte raskt komme meg frem til riktig vogn hvor sykkelen skulle «henge» i en krok til Bergen.    Da sykkelen var plassert – måtte jeg stresse tilbake til min plass sammen med diverse sykkelvesker og annet «pikkpakk».  Fikk slengt meg ned i setet mitt, drakk til eplejuice og spise en kyllingbaguett.  Satte på lydbok «Brobyggerne» av Jan Guillou og nøt livet.  Det kan bli noe ensformig å sitte stille i nærmere 6 timer, men utsikten på denne togreisen er jo en opplevelse.  Selv om jeg hadde bunkret opp med mat og drikke før jeg gikk på toget – så måtte jeg en tur innom cafevognen for å kjøpe en vaffel med syltetøy og brunost.  Dette er en høydare av en matrett og til dessert en liten Troika.

Vi kom da til slutt til Bergen – noe forsinket men det fikk gå.  Ved ankomst er det mye mer roligere med å hente sykkelen, henge sykkelveskene på plass og rusle ut i en utrolig vakker by.  Hadde booket på Scandic Ørnen som ligger nesten vegg i vegg med jernbanen.  Her fikk jeg plassert sykkelen i bagasjerommet ved resepsjonen, fant rommet mitt og kunne lempe inn alle veskene og puste ut litt. Ikke så lenge – jeg måtte en tur ut Bergen. En varm kveld, nydelig vær og et yrende liv i den siste timen før midnatt.  Det var mange folk ut, glade mennesker og mye latter og «sang».  Ruslet rundt Lille Lungegårdsvannet med noen avstikker her og der.  Et fin kveldstur og jeg fikk mine 10.000 skritt denne dagen også.

En fin start på min litt snurrige ekspedisjon. Nå skal jeg sove noe timer – før det blir frokost, en liten sykkeltur i morgen før jeg besøker broderen til lunsj.  Dette blir bra.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "espenstur" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.